LYK-yläkoulun koripalloluokka

Lauttasaaren yhteiskoulun (LYK) yläkoulussa toimii urheiluluokka, jonka oppilaat harrastavat tavoitteellisesti uintia tai koripalloa. Toteutuksen takana on Suomen Olympiakomitean hyväksymä virallinen huippu-urheiluakatemia, Urhea. Koripalloilijoiden lajiharjoittelun organisoi koripalloseura ToPoLa.

7U korisluokan aamuharjoitukset marraskuussa 2020

Lauttasaaren yhteiskoulun keskeinen sijainti metroradan varrella ja modernit liikuntatilat tarjoavat tavoitteellisen ja urheilijalähtöisen ympäristön yhdistää koulupäivän aikainen laji- ja ominaisuusharjoittelu koulunkäyntiin, seuran harjoitusten tueksi.

Korisluokka-konseptia pilotoitiin lukuvuonna 2019-2020 pienellä oppilasmäärällä. Nykyisessä seiskaluokkalaisten ryhmässä on 10 koripalloillijaa kolmesta eri pääkaupunkiseudun seurasta. Lukukaudelle 2021-2022 12 seiskaluokan aloituspaikkaa on varattu koripalloilijoille.

Korisluokka aamuharjoittelee kaksi kertaa viikossa klo joko 7:30-9:00 tai 8:30-9.00. Lisäksi viikon aikana on liikuntatunteja ja yleisvalmennusta niin, että työjärjestyksessä on vähintään 10 tuntia harjoittelua per viikko.

Kaudella 2020-2021 koulun liikuntaluokkien yleisvalmennuksesta vastaa kokenut liikunnanopettaja Kari ‘Kapa’ Grönroos. Koripallon lajivalmennuksesta vastaavat kuluvana lukuvuotena Niko Nyholm ja Juha-Pekka ‘J-P’ Sipponen. Molemmat ovat suorittaneet huippukoripallovalmentajatutkinnon (HKVT) ja heillä on voimassa oleva A-valmennuslisenssin. Kummallakin on myös monen vuoden kokemus tavoitteelliste juniori-SM-sarjajoukkueiden ja joukkueiden aamuharjoittelevien yläkoululaisten ja lukiolaisten valmentamisesta, sekä tyttöjen että poikien puolella. Niko on lisäksi toiminut pitkään Suomen nuorisomaajoukkueiden valmennusryhmissä, viimeksi alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueessa.

Lauttasaaren yhteiskoulun 7U-luokan koripalloilijat lukukaudella 2020-2021. Kuvassa vasemmalta oikealle: Noel Vuorela (ToPoLa), Sini Luukkonen (ToPoLa), Matias Hemdahl (Tapiolan Honka), Fiona Pääskysaari (Helsingin NMKY), valmentaja Niko Nyholm, Jesse Tukiainen (Tapiolan Honka), Kalle Laaksonen (ToPoLa), valmentaja Juha-Pekka Sipponen, Minea Marttinen (ToPoLa), Justus Takala (ToPoLa), Frida Pääskysaari (Helsingin NMKY), Miki Hovi (ToPoLa). 

Lauttasaaren yhteiskoulun 8U-luokan koripalloilijat lukukaudella 2020-2021. Kuvassa vasemmalta oikealle: Ella Vainio (ToPoLa), Diana Kallström (ToPoLa), yleisvalmennuksen vetäjä liikunnanopettaja Kari Grönroos, Matilda Johansson (ToPoLa), Pilvi Nyyssönen (ToPoLa).