LYK - kotijoukkueen ohjeet

Päivitetty 23.11.2020

Ottelun järjestämisessä noudatetaan ToPoLan korona-ohjetta Koripalloliiton Koronamanuaalia ja Koripalloliiton Eteläisen Alueen ohjeita ajalle 20.11.-30.12.2020  seuraavin erityshuomioin ja lisäyksin:


1. Välitä nämä ohjeet kotijoukkueen pelaajille, valmentajille ja vanhemmille.

2.  Välitä ohje 'LYK -vierasjoukkueen ohjeet' vierasjoukkueelle hyvissä ajoin ennen ottelua, joko linkkinä tai PDF:nä.

3. Ulkokengät jätetään aulassa siististi kenkähyllyille

4. Kädet desinfioidaan käsidesillä.

5. Aulasta pukuhuoneeseen siirrytään keskitetysti valmentajan tai jojon ohjeistamana. Valmentajan tulee ensin käydä tarkistamassa, että pukuhuone on vapaana ja käytävässä ei ole ruuhkaa.

6. Pelaajat ja valmentajat kulkevat kentille pukuhuoneiden kautta

 • Kentällä 1 pelattaessa kotijoukkueella on käytössä pukuhuone nro 1.
 • Kentällä 2 pelattaessa kotijoukkueella on käytössä pukuhuone nro 3.
 • Kentällä 3 pelattaessa kotijoukkueella on käytössä pukuhuone 5.
 • Koko Uuden puolen kentällä pelattaessa kotijoukkue voi käyttää pukuhuoneita 1 ja 2.
 • Vanhalla puolella kotijoukkueen käytössä on ensimmäinen pukuhuone, joka löytyy nousemalla portaat ylös vasemmalle heti Vanhalle LYK:lle tultua.

7. Pukuhuoneessa oleskelu tulee minimoida, esimerkiksi pitämällä ottelupalaverit ja alkuverryttelyt ulkona. Mikäli pidempi oleskelu pukuhuoneessa on välttämätöntä, yläkouluikäisiltä ja vanhemmilta edellytetään kasvomaskia. 

8. Ennen pelikentälle tuloa pestään kädet pukuhuoneissa. Pelin aikana voi käyttää vaihtopenkillä olevaa käsidesiä.

9. Kotijoukkue vastaa ottelutapahtuman organisoinnista. Jos kenttää ei ole koottu valmiiksi, kotijoukkueen tulee tehdä se alla olevien ohjeiden mukaan. 

 • Vaihtopenkit löytyvät koulun varastosta 2.kentän päädystä.
 • Keltaiset tuolit toimitsijoille ja valmentajille löytyvät ToPoLan varastosta 1.kentän päädystä (oikea häkkivarasto).
 • Valkoiset toimitsija- ja buffapöydät löytyvät samasta varastosta kuin keltaiset tuolit.
 • Vaihtopenkkien ja toimitsijapöytien alla pidetään mustia mattoja, jotka löytyvät samasta varastosta kuin keltaiset tuolit ja valkoiset pöydät. Jos matolle kaatuu esim. vesipullo, se tulee kuivata huolellisesti ennen rullaamista.
 • Toimitsijavälineet löytyvät ToPoLan varastosta 1.kentän päädystä (vasen häkkivarasto).
 • ToPoLan häkkivarastot on lukittava, jos oman pelin jälkeen ei heti ala seuraava peli.

10. Toimitsijapöytä pitää rakentaa ja sen toimia Koripalloliiton koronamanuaalin kohdan 3.4. mukaisesti. Kotijoukkueen tulee huolehtia, että toimitsijapöydällä ja vaihtopenkillä on

 • Tarvittavat käsidesit ja pyyhkeet sekä käsien että pelipallon desinfioimiseen
 • Kasvomaskeja toimitsijoiden käyttöön

11. LYK:n lattiaan ei saa tehdä teippauksia. Täten nuorimpien ottelussa ei käytetä espanjalaista boxia/ei ole 3-pisteitä heittoja.

12. Ohjeet toimitsijana olemiseen löytyvät Koripalloliiton nettisivuilta: https://www.basket.fi/basket/info/materiaalit/kilpailutoiminnan- materiaalit/.

13. Kotijoukkue huolehtii, että pallot pyyhitään desinfiointiaineella ennen ottelua, tauolla ja ottelun jälkeen. Pallon kuivaamista varten on olemassa oma sitä varten tarkoitettu pyyhe, jota ei tule käyttää ottelutapahtuman aikana muuhun tarkoitukseen. Kuivaamisesta vastaa erotuomari.

15. Pelin päätyttyä kentältä poistutaan yllä mainitun pukuhuoneen kautta ripeästi ulos. Pelin jälkeiset palaverit yms. pidetään ulkona, jotta seuraavan ottelun pelaajat pääsevät pukuhuoneisiin ja kentälle. Kotijoukkueet eivät käy suihkussa otteluiden jälkeen LYK:llä. Siirryttäessä pukuhuoneista takaisin aulaan valmentajan tai jojon pitää tarkistaa, että käytävässä ei ole ruuhkaa.

16. Buffetteja ei järjestetä

17. Toimitsijapöydän ja vaihtopenkit saa jättää paikoilleen, jos samalla kentällä alkaa peli heti oman pelin jälkeen ja näin on seuraavan jojon kanssa sovittu. Seuraavan tapahtuman vastuulliset voi tarkistaa www.topola.fi/salivuorot sivuilta. Muussa tapauksessa tavarat tulee palauttaa siististi paikoilleen. Kaikki likaiset pyyhkeet jne pitää joko heittää roskin, viedä kotiin desinfioitavaksi tai laittaa varastossa likaisten tavaroiden laatikkoon (mikäli sellainen on).

18. Tsemppiä matseihin!

Yleisö otteluissa

Ottelutapahtumissa noudatetaan Koripalloliiton Eteläisen Alueen ohjeita ajalle 20.11.-30.12.2020 määräyksiä ja ToPoLan koronaohjetta seu erityshuomioin ja lisäyksin:

 • Kaikki ottelut pelataan ilman yleisöä. Myöskään otteluiden seuraaminen hallin lasiseinän takaa ei  ole sallittua.
 • Ottelutapahtumissa maskin käyttöä edellytetään kaikilta hallissa olevilta yläkouluikäisiltä ja sitä vanhemmilta. Pelin ajaksi pelaajat ja erotuomarit voivat poistaa maskit.
 • Otteluita livestreamataan mahdollisuuksien mukaan (seuraa linkkejä ToPoLa ottelut sivulla)
 • Buffetteja ei järjestetä.