LYK - ottelutapahtuman vierasjoukkueen ohjeet

Päivitetty 30.9.2021

Tervetuloa pelaamaan Lauttasaaren yhteiskoululle (LYK)! 

LYK:n lattiaan ei saa tehdä teippauksia. Täten nuorimpien ottelussa ei käytetä espanjalaista boxia/ei ole 3-pisteitä heittoja.

Pysäköinti

Pysäköintipaikkoja on viikonloppuisin sekä Isokaarella koulun edessä että koulun sisäpihalla (ajo hallin eteläpuolelta, pienen metsikön ja hallin uuden pään välistä)

Hallille saapuminen

Joukkueen tulee saapua LYK:lle sisään vasta lähellä ilmoitettua salivuoron alkamisaikaa. Alkuverryttelyihin sopivaa sisä- tai aulatilaa LYK:llä ei ole, mutta hyvät ulkotilat ovat käytössä. Hallin sisäpihalla on ulkokuntoiluräkki ja leveiden portaiden yläpuolella iso sateelta katettu tila. Viereiseltä Myllykalliolta löytyy hyviä lenkkimaastoja.

Ulkokengät jätetään aulassa siististi kenkähyllyille.

Pukuhuoneisiin tai kentälle siirtyminen

Vain ottelutapahtumaan osallistuvat saavat tulla kentälle tai pukuhuoneisiin. Alle kouluikäisten kanssa voidaan tehdä eritysjärjestelyjä.

Peliryhmien erillään pitäminen

Pelaajat ja valmentajat kulkevat kentille pukuhuoneiden kautta. Peliryhmät tulee pitää mahdollisuuksien mukaan erillään. Ryhmien vaihtuessa valmentajien tulee huolehtia, että ryhmän vaihtuminen tapahtuu eri pukuhuoneita ja eri kulkureittiä käyttäen.

  • Uuden puolen kentällä 1 pelattaessa vierasjoukkueella on käytössä pukuhuone nro 2.
  • Uuden puolen kentällä 2 pelattaessa vierasjoukkueella on käytössä pukuhuone nro 4.
  • Uuden puolen kentällä 3 pelattaessa vierasjoukkueella on käytössä pukuhuone 6.
  • Vanhalla puolella  vierasjoukkueen käytössä on taaimmanen pukuhuone, johon pääsee kulkemalla näyttämön läpi.

Maksimiyleisömäärät

ToPoLan tapahtumissa ei ole yleistä kasvomaskisuositusta, eikä erillisiä ToPoLan asettamia yleisömäärärajoituksia.

Ottelutapahtumissa katsomoalueina ovat käytössä

  • LYK-Uusi: Yläkatsomo käytössä, kun tila ei ole koulukäytössä. Kentän laidalla saa olla katsojia vain valmentajan luvalla ja ulkokengillä parketille tuleminen on kielletty.
  • LYK-Vanha: Näyttämö + kentän päädyt
  • Aulatila: Hallien välisessä aulassa ottelussa katsojien määrä ei saa olla sellainen, että se aiheuttaa tungosta, häiritsee aulassa liikkumista tai buffetin toimintaa.

Ottelutapahtumassa katsojien toivotaan asettautuvan katsomotilaan niin, että jokaisella henkilöllä seurueessa on selkeä oma istuma- tai seisomapaikka.

Mikäli yleisömäärä aiheuttaa merkittävää ahtautta, ToPoLan toimihenkilöillä, valmentajilla ja joukkueenjohtajilla on oikeus määrätä katsojia vähennettäväksi, tasapuolisesti koti- ja vierasjoukkueen kannustajien määrän suhteessa. Mikäli vähennystoimenpiteistä ei päästä yhteisymmärrykseen, ottelu voidaan määrätä pelattavaksi ilman katsojia.


Buffa

Buffa on alustavan aikataulun mukaan auki seuraavina päivinä LYK:n aulassa: La 2.10., Su 3.10., La 9.10., Su 10.10., La 30.10., Su 31.10., La 6.11., Su 7.11., Su 14.11., La 20.11., Su 21.11., La 27.11., Su 28.11., La 4.12., La 11.12. ja Su 12.12.