LYK - vierasjoukkueen ohjeet

Päivitetty 14.10.2020

Tervetuloa pelaamaan Lauttasaaren yhteiskoululle (LYK)! 

Alla ohjeita, jotka toivomme teidän välittävän joukkueenne pelaajille, valmentajille ja vanhemmille ennen ottelua.

Pysäköintipaikkoja on viikonloppuisin sekä Isokaarella koulun edessä että koulun sisäpihalla (ajo hallin eteläpuolelta, pienen metsikön ja hallin uuden pään välistä)

ToPoLan otteluissa noudatetaan Koripalloliiton Koronamanuaalin ohjeistuksia seuraavin lisäyksin ja erityshuomioin.

1. Joukkueen tulee saapua LYK:lle sisään vasta lähellä ilmoitettua salivuoron alkamisaikaa. Aulassa tulee noudattaa 2m turvavälejä. Alkuverryttelyihin sopivaa sisä- tai aulatilaa LYK:llä ei ole, mutta hyvä ulkotilat ovat käytössä. Hallin sisäpihalla on ulkokuntoiluräkki ja leveiden portaiden yläpuolella iso sateelta katettu tila. Viereiseltä Myllykalliolta löytyy hyviä lenkkimaastoja.

2. Aulasta pukuhuoneeseen siirrytään keskitetysti valmentajan tai jojon ohjeistamana. Valmentajan tulee ensin käydä tarkistamassa, että pukuhuone on vapaana ja käytävässä ei ole ruuhkaa. 

3. Ulkokengät jätetään aulassa siististi kenkähyllyille

4. Kädet desinfioidaan käsidesillä.

5. LYK:n uudella puolella pelaajat ja valmentajat kulkevat kentille pukuhuoneiden kautta. Uuden puolen pukuhuoneet sijaitsevat yllä olevassa kuvassa mainittujen WC:den jälkeen samalla käytävällä. 

 • Kentällä 1 pelattaessa vierasjoukkueella on käytössä pukuhuone 2.
 • Kentällä 2 pelattaessa vierasjoukkueella on käytössä pukuhuone 4.
 • Kentällä 3 pelattaessa vierasjoukkueella on käytössä pukuhuone 6

Vanhalla puolen pukuhuoneisiin mennään kuvan kenkäräkkien jälkeen oikealle.  Pienen aulan vasemmassa takakulmassa om ovi, josta pääsee näyttämölle johtavalle käytävälle. Vierasjoukkueen käytössä on toinen pukuhuone, joka löytyy kulkemalla näyttämön läpi ja perällä oikealla olevat portaat ylös.

6.. Ennen pelikentälle tuloa pestään kädet pukuhuoneissa. Pelin aikana voi käyttää vaihtopenkillä olevaa käsidesiä

7. Pelin päätyttyä kentältä poistutaan yllä mainitun pukuhuoneen kautta ripeästi ulos. Pelin jälkeiset palaverit yms. pidetään ulkona, jotta seuraavan ottelun pelaajat pääsevät pukuhuoneisiin ja kentälle. 

8. Pelien yhteydessä ei käytetä hallien suihkuja, poikkeuksena valtakunnallisten sarjojen pelit. Niissä vierasjoukkueet voivat tarvittaessa käyttää pukuhuoneiden suihkuja, mutta vasta, kun seuraavan pelin joukkueet ovat siirtyneet kentälle

9. LYK:n lattiaan ei saa tehdä teippauksia. Täten nuorimpien ottelussa ei käytetä espanjalaista boxia/ei ole 3-pisteitä heittoja.

Yleisö otteluissa

Joukkueet noudattavat ToPoLan ohjeita kotijoukkueille ja ToPolan ohjeita vierasjoukkueille.

Yleisön toiminta ohjeistetaan Koripalloliiton koronamanuaalin (julkaistu 1.10.2020), ja Koripalloliiton pääsarjojen katsojien  maskisuosituksen (13.10.2020)  pohjalta seuraavin erityshuomioin:

Otteluiden aikana katsojille auki olevia tiloja (=katsomoalueita) ovat 

 • LYK:n uuden puolen yläparvi
 • Kampin yläkatsomo
 • LYK:n vanhan puolen näyttämöalue sekä LYK:n vanhan puolen päädyt niin että etäisyyttä kentän päädyn turva-alueen reunaan on vähintään 3 metriä.

LYK:n tilavan aulan tulee pysyä turvallisena siirtymätilana pelaajille, joukkueiden henkilöstölle sekä otteluiden katsojille. Aulassa ei siis tulisi kenenkään, asianmukaisesti suojattuja buffet-työntekijöitä lukuunottamatta, oleskella pidempikestoisia (>15 min) aikoja.

Salin alueella ja pukuhuoneessa saavat oleskella vain joukkueen jäsenet ja ottelutapahtumalle välttämätön henkilökunta.

Katsomoalueilla 

 • on huolehdittava siitä, että riittävä vähintään yhden (1,00) metrin turvaväli toteutuu. Katsomossa tulee olla vähintään yhden tyhjän istumapaikan väli katsojien välillä. Saman perheen tai ruokakunnan jäsenet sekä saman joukkueen jäsenet (esim. seuran nuorten joukkueet) voivat istua vierekkäin.
 • Ottelua seuraavien lähipiiriläisten määrä rajoitetaan 1 per pelaaja kun pelataan uuden LYK poikittaiskentillä tai vanhalla LYK:llä, 3 per pelaaja kun pelataan uuden LYK:n koko kentällä
 • Mikäli otteluiden katsojamäärä uhkaa kasvaa liian suureksi, ToPoLan valmentajilla, seurahenkilöillä tai joukkueenjohtajilla on oikeus ja velvollisuus vähentää katsojamäärää (tasapuolisesti koti- ja vierasjoukkueen kesken) tai määrätä ottelu pelattavaksi kokonaan ilman katsojia. 
 • Turvavälien ja rajatun katsojamäärän lisäksi, yli 15-vuotiaiden katsojien edellytetään käyttävän katsomoalueilla kasvomaskeja. Lapsille suositellaan maskin käyttöä aikuisen opastuksella.
  • Syödessä ja juodessa maskin saa ottaa pois, mutta on tärkeää muistaa säilyttää riittävä turvaetäisyys muihin.
  • Otteluiden vastuuhenkilöiden (=joukkueenjohtajat) valvovat maskin käyttöä. Mikäli katsojalla ei ole maskia mukana, ToPola tarjoaa kertakäyttömaskin. Vastuuhenkilöt voivat hakea maskeja LYK:n uuden puolen häkkivarasto Ykkösestä, käsidesien vierestä.
  • Ääritapauksessa maskin käyttämättä jättäminen voi johtaa katsomosta poistamiseen.