LYK - vierasjoukkueen ohjeet

Päivitetty 23.11.2020

Tervetuloa pelaamaan Lauttasaaren yhteiskoululle (LYK)! 

Ottelun järjestämisessä noudatetaan ToPoLan korona-ohjetta Koripalloliiton Koronamanuaalia ja Koripalloliiton Eteläisen Alueen ohjeita ajalle 20.11.-30.12.2020  seuraavin erityshuomioin ja lisäyksin, jotka toivomme teidän välittävän joukkueenne pelaajille, valmentajille ja vanhemmille ennen ottelua.

LYK:n lattiaan ei saa tehdä teippauksia. Täten nuorimpien ottelussa ei käytetä espanjalaista boxia/ei ole 3-pisteitä heittoja.

Ottelutapahtumaan osallistuminen

Ottelutapahtumaan saa vierasjoukkueelta osallistua Koripalloliiton Eteläisen Alueen ajalle 20.11.-30.12.2020 antamaan ohjeen mukaisesti

 • Vain pöytäkirjaan merkityt pelaaja
 • Lisäksi joukkuepenkkialueella saa olla maksimissaan kolme henkilöä pelaajien lisäksi (sis. valmentajat, huoltajat jne).
 • Joukkueiden ja otteluun nimettyjen erotuomareiden lisäksi ottelutapahtumassa voi olla vain sarjamääräysten mukaiset toimitsijat ja videokuvaaja.
 • Ottelun videoiminen vierasjoukkueen toimesta on poikkeusaikana lähtökohtaisesti salittua, mutta pyydämme informoimaan tästä kotijoukkueen jojoa etukäteen. (ToPoLan kuvaamien otteluiden linkit ToPoLa ottelut sivulla)
 • Kaikkien ottelutapahtumassa olevien, muiden kuin pelaajien ja erotuomarien, tulee käyttää kasvomaskia koko tapahtuman ajan.

Hallille saapuminen

Pysäköintipaikkoja on viikonloppuisin sekä Isokaarella koulun edessä että koulun sisäpihalla (ajo hallin eteläpuolelta, pienen metsikön ja hallin uuden pään välistä)

Joukkueen tulee saapua LYK:lle sisään vasta lähellä ilmoitettua salivuoron alkamisaikaa. Alkuverryttelyihin sopivaa sisä- tai aulatilaa LYK:llä ei ole, mutta hyvät ulkotilat ovat käytössä. Hallin sisäpihalla on ulkokuntoiluräkki ja leveiden portaiden yläpuolella iso sateelta katettu tila. Viereiseltä Myllykalliolta löytyy hyviä lenkkimaastoja.

Tapahtumiin osallistuvien henkilöiden lähipiirin, kuten harjoituksiin tai otteluihin kuskaavien vanhempien, tulee jättää ja ottaa vastaan pelaajat ulkona, LYK:n turvallisella ja suojaisalla sisäpihalla. Alle yläkouluikäisten lasten kanssa tulee tehdä poikkeuksia mikäli lapsen turvallisuus tai turvallisuuden tunne sitä vaatii. Silloin saattajalta/hakijalta edellytetään kasvomaskia ja oleskelun tiloissa tulee olla mahdollisimman lyhyt.

Ulkokengät jätetään aulassa siististi kenkähyllyille.

Kädet desinfioidaan käsidesillä.

Saliin siirtyminen

Aulasta pukuhuoneeseen siirrytään keskitetysti valmentajan tai jojon ohjeistamana. Valmentajan tulee ensin käydä tarkistamassa, että pukuhuone on vapaana ja käytävässä ei ole ruuhkaa.  

LYK:n uudella puolella pelaajat ja valmentajat kulkevat kentille pukuhuoneiden kautta. Uuden puolen pukuhuoneet sijaitsevat yllä olevassa kuvassa mainittujen WC:den jälkeen samalla käytävällä. 

 • Kentällä 1 pelattaessa vierasjoukkueella on käytössä pukuhuone 2.
 • Kentällä 2 pelattaessa vierasjoukkueella on käytössä pukuhuone 4.
 • Kentällä 3 pelattaessa vierasjoukkueella on käytössä pukuhuone 6

Vanhalla puolen pukuhuoneisiin mennään kuvan kenkäräkkien jälkeen oikealle.  Pienen aulan vasemmassa takakulmassa on ovi, josta pääsee näyttämölle johtavalle käytävälle. Vierasjoukkueen käytössä on toinen pukuhuone, joka löytyy kulkemalla näyttämön läpi ja perällä oikealla olevat portaat ylös.

Pukuhuoneessa oleskelu tulee minimoida, esimerkiksi pitämällä ottelupalaverit ja alkuverryttelyt ulkona. 

Ennen pelikentälle tuloa pestään kädet pukuhuoneissa. Pelin aikana voi käyttää vaihtopenkillä olevaa käsidesiä

Pelin päätyttyä kentältä poistutaan yllä mainitun pukuhuoneen kautta ripeästi ulos. Pelin jälkeiset palaverit yms. pidetään ulkona, jotta seuraavan ottelun pelaajat pääsevät pukuhuoneisiin ja kentälle. 

Pelien yhteydessä ei käytetä hallien suihkuja, poikkeuksena valtakunnallisten sarjojen pelit. Niissä vierasjoukkueet voivat tarvittaessa käyttää pukuhuoneiden suihkuja, mutta vasta, kun seuraavan pelin joukkueet ovat siirtyneet kentälle

Yleisö otteluissa

Ottelutapahtumissa noudatetaan Koripalloliiton Eteläisen Alueen ohjeita ajalle 20.11.-30.12.2020 määräyksiä ja ToPoLan koronaohjetta seu erityshuomioin ja lisäyksin:

 • Kaikki ottelut pelataan ilman yleisöä. Myöskään otteluiden seuraaminen hallin lasiseinän takaa ei  ole sallittua.
 • Ottelutapahtumissa maskin käyttöä edellytetään kaikilta hallissa olevilta yläkouluikäisiltä ja sitä vanhemmilta. Pelin ajaksi pelaajat ja erotuomarit voivat poistaa maskit.
 • Otteluita livestreamataan mahdollisuuksien mukaan (seuraa linkkejä ToPoLa ottelut sivulla)
 • Buffetteja ei järjestetä.