Hall of Fame

Vuosikokouksen 2005 yhteydessä perustimme oman ToPoLa Hall of Fame - gallerian. ToPoLa Hall of Fame on kunnianosoitus seuramme nykyisille tai entisille aktiiveille, jotka ovat tavalla tai toisella tehneet ison määrän työtä seuramme hyväksi. Kyse voi olla siis pelaajasta, valmentajasta, joukkueenjohtajasta, hallituksen jäsenestä, tuomarista … tai kuten Touhussa usein on tapana - kaikkien näiden yhdistelmästä.

Uudet ToPoLa Hall of Fame - jäsenet julkistetaan aina vuosikokouksessa tai muussa juhlallisessa tilaisuudessa.

Ensimmäisiksi ToPoLa hall of feimareiksi valittiin yksimielisesti seuramme perustajat Kari Harjula, Tom Hynninen ja Paavo Suhonen, kaikki numerolla 1. He loivat saarelle kaikkien hyvin tunteman koripalloseuran, valmensivat, johtivat ja tekivät pyyteetöntä työtä seurassa monet vuodet ja rakensivat tukevat puitteet tänäkin päivänä täysillä toimivalle korisseuralle. Kaksi ensin mainittua herraa olivat itse paikalla ottamassa vastaan palkintonsa vuosikokouksessa ja kertomassa hieman ToPoLan perustamisesta.

Kari Harjula paljasti, että syy seuran perustamiseen oli itse asiassa laiskuus; kyseiset kolme isää eivät jaksaneet kyyditä poikiaan Munkkiniemeen Torpan Poikien harjoituksiin - oli helpompi perustaa oma korisseura kotisaarelle. Kavereitakin saatiin houkuteltua mukaan samalta luokalta tai naapurista. Tage Henrikssonin ryhtyminen Myllykallion ala-asteen rehtoriksi oli myös tärkeä syy - vihdoin saatiin myös minikorit Lauttasaareen. ToPoLan kunniapuheenjohtaja Tom Hynninen muisteli, että Touhun Pojat Lauttasaari ry perustettiin aivan Lauttasaaren Yhteiskoulun vieressä, Puistokaari 2:ssa Paavo Suhosen kotona. Lisäksi Tommi muisteli, että hänen 70-luvun lopussa vuosikirjaan kirjoittamansa lohkaisu "Koripallo on tullut saarelle jäädäkseen" taisi todellakin pitää paikkansa.


Kunniapuheenjohtaja ja -jäsenet

Lisäksi ToPoLan hallitus on päättänyt kutsua seuraavat ihmiset seuraan:


Kunniapuheenjohtaja:

Tom Hynninen (1992)

Kunniajäsen:

Perttu Hynninen (2016)


ToPoLa Hall of Fame julkistukset vuonna 2013.

#1 Tom Hynninen

Seuran perustajajäsen ja Touhun Pojat -nimen keksijä. ToPoLan ensimmäinen puheenjohtaja v. 1978-1992. Seuran kunniapuheenjohtaja vuodesta 1992.

Valmensi 1980-luvulla ToPolan 1969-joukkuetta, mm. Mikael Honkaranta, Valtteri Koivunen, Mikko Rikala, Lauri Sipponen, Jyri Saraste ja Harri Wihuri.

Pojat Markku ja Perttu ovat pelanneet ja valmentaneet vuosia ToPoLassa. Pojanpoika Markus on pelannut ja valmentanut ToPoLassa. 

Tommi pelasi pitkään "Huru-ukoissa" Kisahallissa ja seuraa edelleen aktiivisesti ToPoLan toimintaa. Vahva taustavaikuttaja ja 

#1 Kari Harjula

Seuran perustajajäsen. Hallituksen jäsen vuosina 1978-1988.

Valmensi 1970-80 -luvuilla 1968-syntyneitä poikia, joista edelleen seurassa vaikuttavat Arttu Bertin, Peter Barkman ja Timo Hagman.

Pojat Tero, Panu ja Ilari ovat pelanneet ja valmentaneet vuosia ToPoLassa. Kari pelailee ja junailee asioita nykyisin golfin parissa ja asuu edelleen Lauttasaaressa.

#1 Paavo Suhonen

Seuran perustajajäsen. Seuran päävalmentaja v. 1978-1985. Hallituksen jäsen vuosina 1978-1985.

Valmensi 1970-80 -luvuilla 1967-syntyneitä poikia, joista edelleen seurassa vaikuttavat Perttu Hynninen, Timo Kivi, Karri Haaparinne, Tero Hänninen, Tuomas Suhonen ja Tero Vauraste.

Valmensi 1990-luvulla P83-joukkuetta, joista kuvioissa ovat edelleen mukana Olli Lehtonen, Jarkko Saarinen ja Kimi Rinne.

Pojat Tuomas ja Teemu ovat pelanneet ja valmentaneet vuosia ToPoLassa. Paso pelailee nykyisin muiden ansioituneiden konkareiden kanssa Kisiksessa, tuomaroi Eteläisen alueen pelejä sekä asustelee Arabianrannassa.

#4 Panu Harjula

Panu Harjula (s.1964, k. 1991) alkutahdit ToPoLan vauhdikkaalle pelitavalle. Äärettömän nopeaälyisenä, tulivoimaisena ja ponnistusvoimaisena pelaajana hän piti lukuisia vuosia ToPoLa Miesten edustusjoukkuetta pystyssä 1980- ja 1990-luvuilla.

Miesten edustusjoukkueen "Ykkösen" kapteenina hän näytti meille muille mallia oikeasta, peräänantamattomasta asenteesta ja tavasta nauttia pelaamisesta aina siihen asti kun hän menehtyi vuonna 1991 toisen rakkaan lajinsa, kilpapurjehduksen, parissa.

#5 Karri Haaparinne

#6 Jyri Saraste

#7 Sami Schelehoff

#8 Juha Hölttä

#9 Tero Hänninen

#10 Lauri Sipponen

#11 Timo Rantala

#12 Tomas Kallström