Koripalloluokka Lauttasaaren yhteiskoulun yläkoulussa

Lauttasaaren yhteiskoulun (LYK) yläkoulun urheiluluokan oppilaat harrastavat tavoitteellisesti uintia tai koripalloa. Toteutuksen takana on Suomen Olympiakomitean hyväksymä virallinen huippu-urheiluakatemia, Urhea. Koripalloilijoiden lajiharjoittelun organisoi koripalloseura ToPoLa.

Korisluokan aamuharjoitukset marraskuussa 2020, valmentajana Juha-Pekka Sipponen

Korisluokan aamuharjoitukset marraskuussa 2020, valmentajana Juha-Pekka Sipponen
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Lauttasaaren yhteiskoulun keskeinen sijainti metroradan varrella ja modernit liikuntatilat tarjoavat tavoitteellisen ja urheilijalähtöisen ympäristön yhdistää koulupäivän aikainen laji- ja ominaisuusharjoittelu koulunkäyntiin, seuran harjoitusten tueksi.

Syksyllä 2021 9U-koripalloluokan aloittavat pilottiluokan 2006 syntyneet oppilaat. 8U-luokalla (2007 syntyneet) on 10 koripalloillijaa kolmesta eri pääkaupunkiseudun seurasta ja 7U-kuokan aloittaa 12 uutta koripalloilijaa viidestä eri seurasta. 

Korisluokka aamuharjoittelee kaksi kertaa viikossa klo joko 7:30-9:00 tai 8:30-10.00. Lisäksi viikon aikana on liikuntatunteja ja yleisvalmennusta niin, että työjärjestyksessä on vähintään 10 tuntia harjoittelua per viikko.

Kaudella 2021-2021 koulun liikuntaluokkien yleisvalmennuksesta vastaa kokenut liikunnanopettaja, jenkkifutiksen lajilegenda Kari ‘Kapa’ Grönroos

Koripallon lajivalmennuksesta vastaavat kuluvana lukuvuotena Lauri Järvinen, Niko Nyholm ja Juha-Pekka ‘J-P’ Sipponen. Kaikki kolme ovat suorittaneet huippukoripallovalmentajatutkinnon (HKVT) ja heillä on voimassa oleva A-valmennuslisenssi. Kaikilla on myös monen vuoden kokemus tavoitteellisten yläkoululaisten ja lukiolaisten valmentamisesta junioreiden SM-sarjatasolla. Korisluokan ohessa Niko valmentaa kaudella 2021-2022 Tapiolan Hongan naisten Korisliiga joukkuetta sekä alle 15-vuotiaiden maajoukkuetta. Lauri valmentaa junioreita Tapiolan Hongassa ja J-P ToPoLassa.

Lauttasaaren yhteiskoulun 7U-luokan koripalloilijat lukukaudella 2020-2021

Kuvassa vasemmalta oikealle: Noel Vuorela (ToPoLa), Sini Luukkonen (ToPoLa), Matias Hemdahl (Tapiolan Honka), Fiona Pääskysaari (Helsingin NMKY), valmentaja Niko Nyholm, Jesse Tukiainen (Tapiolan Honka), Kalle Laaksonen (ToPoLa), valmentaja Juha-Pekka Sipponen, Minea Marttinen (ToPoLa), Justus Takala (ToPoLa), Frida Pääskysaari (Helsingin NMKY), Miki Hovi (ToPoLa). 


LYKin 8U-luokan koripalloilijat lukukaudella 2020-2021

Kuvassa vasemmalta oikealle: Ella Vainio (ToPoLa), Diana Kallström (ToPoLa), yleisvalmennuksen vetäjä liikunnanopettaja Kari Grönroos, Matilda Johansson (ToPoLa), Pilvi Nyyssönen (ToPoLa).


Lauttasaaren yhteiskoulun koripalloluokka
Urhea-koripalloluokka Lauttasaaren yhteiskoululla.
ToPoLan koripalloluokka Lauttasaaren yhteiskoululla.