ToPoLa Ykkönen kakkosdivarin kärkikahinoissa

19.4.2022


ToPoLan miesten edustusjoukkue on jatkanut edelliskausilta tuttua vahvaa menoaan miesten  alueellisessa kakkosdivarissa. Joukkue aloitti kuluneen pelikauden syksyllä 2021 korona-arjesta  paluuseen totutellen, mutta on sittemmin lisännyt kierroksiaan ja voittanut viimeisestä 15:stä  pelistään peräti 13. Kokonaissaldo 15 voittoa/4 tappiota oikeuttaa ansaitusti sarjan kakkostilaan. 

Joukkueen runko on tähän kauteen rakentunut historiasta hyväksi havaitulla tavalla. Joukkueesta  reilut puolet on Touhu-kuvioista tuttuja jo pitkältä ajalta ja heidän rinnalleen on saatu houkuteltua  muutamia nälkäisiä vahvistuksia. Sekä pelaajiston ikä- että pelipaikkajakauma on kauttaaltaan aika optimi, vaikka se ihan ensimmäinen 2-metrinen pelaaja vielä loistaakin porukassa poissaolollaan. 

Joukkueen pistetehtailua on johtanut todella monipuolinen laituri Osku Virolainen, jonka kädestä  on useammassa pelissä lähtenyt mm. 6-8 onnistunutta kolmen pisteen koria. Tarkkakätiset Pate ja Kaitsu ovat säestäneet kolmosrintamalla kovalla itseluottamuksella. Puolustuspään intensiteetistä pitävät pääosin huolta urheilulliset Honka-kasvatit Lauri & Lauri, jotka eivät päästä vastustajiaan ikinä helpolla. 

Kentällä pelintekoa liidaavat fiksusti etunenässä Jokke, Jopi ja Jake, jotka tosin ovat  jakaneet keskinäistä vastuutaan olemalla harvoin samaan aikaan paikalla. Korin alla painivat illan, vastustajan, töiden ja loukkaantumisten mukaan ns. kokenut kaarti: Ile, Kimmo, Ori, Nick ja Elias. 

Penkin päässä tahtipuikkoa pyörittää tietysti Karhuvuoren korisikoni Pekka ”Nicola Pekovic” Kolsi. Seuraa Pekalle taktiikkapuolella ovat pitäneet eniten loukkaantumisista kärsineet Jussi ja Mikko. 

Sarjan paalupaikkaa pitää puhtaalla pelillä (!) Honka-taustainen KoriJarit, jonka ToPoLa saa Lykin  uudelle puolelle vastaansa pääsiäisen jälkeisenä lauantaina 23.4. klo 15.20. Tervetuloa hallille!


Kirjoittaja: Elias Kajander, Miesten joukkueen pelaaja