Toukokuun kuukauden topolalaiset: Satu Saarteinen ja Matti Julin

27.4.2022

ToPoLa esittelee ja palkitsee kuukausittain aktiivisia, esimerkillisiä ja innostavia topolalaisia.

Toukokuun kuukauden topolalaisiksi on valittu aikuisjoukkueidemme kantavia voimia. 


Satu Saarteinen

Satu on pelannut upean korisuran voittaen kuudesti SM-kultaa ja kolme kertaa cupin. Lisäksi hän on pelannut yhden kauden USA:n yliopistosarjaa Syracusen joukkueessa. Suomen naisten maajoukkueessa Satu pelasi vuosina 1980–1983 67 ottelua 9,7 pisteen keskiarvolla, ja kuului Suomen joukkueeseen vuosien 1980 ja 1981 EM-kilpailuissa.

Aiempaa valmennuskokemusta Sadulla oli jo lähes 7 vuotta Hongasta ennen kuin hän siirtyi, meidän onneksemme, ToPoLaan valmentajaksi elokuussa 2020. ToPoLassa Satu on tehnyt hienoa työtä LA:n parissa. Joukkueen pelaajat kehuvat Satua todella mukavaksi ja kannustavaksi. He ovat kiitollisia siitä, että “jaksat yrittää takoa oppeja tätien päähän”. Lisäksi Satu on tehnyt menestyksekästä työtä valmentaessaan ja kehittäessään ToPoLa START-ryhmää, joka on tarkoitettu koripalloa aloitteleville aikuisille.

Valmentamisen lisäksi Satu antanut lajille takaisin myös alumnitoiminnassa ja muussa koripallomuseon toiminnassa, ollen muun muassa vuoden korisalmuni vuonna 2021.

Satu yhdessä START-ryhmän kanssa.

Matti Julin

Matti on aikanaan tullut mukaan ToPoLan toimintaan poikansa Tuomaksen kautta. Tuomaksen joukkuetta silloin valmentanut, ToPoLan nykyinen puheenjohtaja Jyri Saraste kehuu Mattia tärkeäksi kannustajaksi ja tukijaksi. 


2000-luvun alussa Matti oli mukana ToPoLa Vaivaiset joukkueessa ja vuodesta 2006, perustamisesta alkaen ToPoLa Classicissa. Tällä hetkellä Classic treenaa loistavalla joukkuehengellä kaksi kertaa viikossa.


Classicin yhteyshenkilönä Matti on aina huolehtinut, että kaikki joukkueen velvoitteet hoituvat ja seuran tiedotteet tulevat kaikkien tietoon. Menestyksekkäästi johdettu joukkue onkin kasvanut hurjaa vauhtia. Suuresta sydämestä kertoo myös se, että Matti on hoitanut yhteyshenkilön tehtävät erinomaisesti myös ollessaan itse loukkaantuneena.


Matti Julin Vattuniemen ala-asteella.

ToPoLa-perhe kiittää ja onnittelee!


Onko sinulla mielessäsi joku aktiivinen, esimerkillinen tai innostava topolalainen? Ilmianna ystävä, joukkuekaveri, valmentaja tai seuratoimija kesäkuun kuukauden topolalaiseksi: anni.saisto@topola.fi.