Jussi Laakso ToPoLan päävalmentajaksi

23.4.2024

photo credit: PHILIPPREINHARD.COM

Jussi Laakso aloittaa ToPoLassa päävalmentajana 17.5.2024.

Jussi Laakso, 47, on kokenut A-lisenssin omaava valmentaja, jolla on HKVT-tutkinnon lisäksi (Huippukoripallovalmentaja) vuosikymmenten kokemus tavoitteellisten pelaajien valmentamisesta eri ympäristöissä. Jussi palaa Suomeen Saksan Bundesliiga-joukkue Crailsheim Merlinsin päävalmentajan pestistä. Tätä ennen hän toimi useita vuosia Korisliigassa päävalmentajana Helsinki Seagullsissa ja Karhubasketissa, johtaen joukkueensa kolmeen eri kertaan Korisliigan mestariksi. Aikaisemmalla urallaan Jussi toimi mm. päävalmentajana naisten Korisliigassa ja lukuisissa juniorivalmennustehtävissä (Tapiolan Honka, HNMKY). Hän on myös toiminut naisten ja nuorten maajoukkuevalmentajana yli kahdenkymmenen vuoden ajan ja tällä hetkellä hän on Suomen naisten maajoukkueen (Susiladies) valmennustiimissä.

”ToPoLa viimeistelee parhaillaan uutta strategiaansa, jonka keskiössä tulee olemaan junioreiden laadukas kasvattaminen ja seuran valmennuksen laadun aktiivinen kehittäminen. Strategian vieminen käytäntöön ottaa ison askeleen, kun saamme Jussin seuramme päävalmentajaksi”, toteaa seuran toiminnanjohtaja Riku Laanti. Seuran jäsenistölle avoin strategian keskustelutilaisuus järjestetään kevään aikana osana päätöksentekoa.

Jussi Laakso vastaa ToPoLassa koko seuran valmennuksen kehityksestä, ensisijaisesti seuran joukkueiden päivittäisessä toiminnassa valmennustiimin jäsenenä tai valmentajien mentorina. Jussin tehtävä on myös kehittää seuran pelaajapolkuja seuran strategian mukaisesti.

Jussi on ollut aktiivisesti mukana nuorten pelaajien kehittämisessä ja kasvattamisessa koko valmentajauransa ajan. Hän on innostunut tämän työn jatkamisesta nyt ToPoLassa. Perhesyyt olivat iso tekijä Jussin Suomeen paluussa. ”Olen äärettömän kiitollinen perheelleni, että sain täyden tuen ulkomailla valmentamiseen. Koko perheen muutto ulkomaille osoittautui kuitenkin mahdottomaksi yhtälöksi, joten jatkotarjouksista huolimatta halusin palata Suomeen ja Helsinkiin perheeni luokse”, kertaa Laakso Suomeen paluustaan.

”Tähän elämänvaiheeseen minulle sopii mainiosti olla mukana rakentamassa voimakkaassa kasvussa olevaa, junioreihin panostavaa seuraa. Uuden strategialuonnoksen suuntaviivat ovat selkeät ja sen pohjalta voin valjastaa oman osaamiseni ja kokemukseni lasten ja nuorten hyväksi. Tulen Saksasta takaisin parempana valmentajana, johtajana ja ihmisenä. Tämän vuoksi olen entistä valmiimpi ottamaan seuraavia kehityksen askeleita juuri ToPoLa:n kanssa”, toteaa Jussi.

”ToPoLa:sta minulla on ainoastaan hyviä mielikuvia ja ne ovat vahvistuneet strategiatyön ja neuvotteluiden aikana. Minulle on tärkeää ja motivoivaa, että työympäristössä on avoin ja rehellinen ilmapiiri. Samalla kuitenkin pitää tiedostaa, miksi ollaan olemassa ja tunnustaa jatkuvan kehittymisen tarve. Uusi strategiatyö antaa erinomaiset suuntaviivat sille, mitä kohti haluamme edetä”, hän jatkaa.

”Arvostan kovasti ToPoLaa saamastani mahdollisuudesta yhdistää intohimoni ja perhe-elämäni Helsingissä. Haluan esittää erityiset kiitokset ToPoLan hallitukselle ja johdolle luottamuksesta, erityisesti kolmikolle Tomas Kallström, Tero Vauraste ja Riku Laanti, jotka ovat vahvasti sitoutuneet kasvattajaseurakeskeisen strategian eteenpäin viemiseen ja seuran toimintatapojen ja toimintakulttuurin nostamisen sen mukaiseksi. Odotankin innolla ensimmäisiä harjoituksia Lauttasaaren Yhteiskoulun salissa!”, Laakso päättää.

ToPoLa on noussut lyhyessä ajassa jo Suomen 11. suurimmaksi koripalloseuraksi. Lauttasaaren yhteiskoulun uuden puolen korishallin ja vanhan salin kokonaisuus toimii ToPoLan kotina. Lauttasaari ja sen lähialueet, kuten Ruoholahti ja Jätkäsaari, ovat voimakkaasti kasvavia asuinalueita, joissa koripalloa pelaavien lasten osuus ikäluokasta on Suomen kärkitasoa. ”Seuran hallinnon kehittämisohjelman ohessa nyt on oikea aika aloittaa seuraava harppaus kehityspolullamme ja keskittyä nostamaan juniorivalmennuksemme Suomen kärkiseurojen tasolle. Tässä työssä Jussi on aivan avainasemassa. On erittäin hienoa saada hänet mukaan osaksi ToPoLan korisperhettä – lämpimästi tervetuloa mukaan, Jussi”, toteaa ToPoLan hallituksen puheenjohtaja Tomas Kallström.

Lisätietoja: Riku Laanti, riku.laanti@topola.fi, 041-544 4544