Day 3: Minitytöille kultaa Viron Rakveren Maheda Cupissa

26.5.2013

Kultamitallit kaulassa saa pelaajat ja valmentajat ansaitusti hymyilemään.
Kultamitallit kaulassa saa pelaajat ja valmentajat ansaitusti hymyilemään.

Sonja Rintamäen raportti kolmannen ottelupäivän tapahtumista.

ToPoLan vuonna 2001 syntyneet tytöt pelasivat Maheda Cupin viimeisenä pelipäivänä virolaista Imavereä vastaan. Vastustajan 175 cm hujopit pääsivät korin alta takomaan pointseja taululle, mutta larulaiset vastasivat tähän jo tutuksi tulleella kovalla ylhäältä asti otetulla puolustuksella, pallon riistoilla sekä nopeilla hyökkäyksillä. Taululle jäivät lukemat 73-24. Imavereä ei tappio jäänyt harmittamaan vaan he osoittivat kiinnostuksensa harjoituspeleihin ensi kauden aikana. Pelissä pisteiden teossa kunnostautuivat Nora Pugin ja Olivia Hölttä.

Niin sanottu finaali pelattiin jo tunnin kuluttua uudella pelipaikalla ja vastaan asettui virolainen KK Paulus. Tähänastisista peleistä tämän arveltiin olevan tiukin. Virolaiset haastoivat hyvin ja puolustivat välillä jopa ylhäältä asti. Ylhäältä asti otettu puolustus antoi kuitenkin touhulaisille hieman etumatkaa ja tämä saatiin pidettyä loppuun asti. Kultamitalit matkasivat topolalaisille 44-21 voiton ansiosta. Kuuden pelin viikonloppu näkyi jo hieman tyttöjen jaloissa viimeisessä pelissä, mutta ToPoLan C-poikien innokas kannustus tsemppasi tyttöjä. Tetta Lahti jaksoi painostaa puolustettavaansa ja pussitti hyökkäyspäässä tärkeät korit. Silja Bergqvist nosti omaa tasoaan jokaisessa pelissä ja näytti vastustajille kuinka riistää pallot ja tehdä näyttäviä lay uppeja.

Vaikka turnaus ei ollut kovin kovatasoinen, saivat touhulaiset tehdä töitä voittojensa eteen. Kultamitali oli ansaittu palkinto tytöille hyvästä turnauksesta ja joukkue edusti ToPoLaa hienosti ja sen suuremmilta draamoilta ja loukkaantumisiltakin vältyttiin. Kiitos koko joukkueelle! We are the Champions niin kuin Ellen Saikku lauleskeli mitalikuvausten aikana.

Kiitos Silja Bergqvist, Roosa Holopainen, Vilma Merikari, Olivia Hölttä, Karla Raatikainen, Nora Pugin, Tetta Lahti, Mei Keskitalo, Ellen Saikku ja Leia Hallamäki. Kiitos kuuluu myös Maheda Cupin järjestäjälle Villulle, jonka myötä turnauksessa kaikki toimi. Suuret taustajoukkomme jaksoivat olla alusta loppuun asti innokkaita ja avuliaita sekä tietenkin taputtaa touhulaisten hienoille koreille. Myös nuoremmat kannustustytöt Ines Saikku, Aina Saikku ja Minttu Merikari ansaitsevat maininnan. Ilman joukkuejohtaja Tiina Merikaria reissua ei olisi edes saatu aikaiseksi joten, kiitos!

Tästä on hyvä jatkaa kesäharjoittelua Kassarilla ja LYK:llä. Tavoitteet ovat jo ensi kauden Maheda Cupin finaalissa.