LYK:llä nähtiin iloista koripalloa – ToPoLan mikrotyttöjen ihka ensimmäinen kotipeli

2.2.2014

Joukkuetsemppi ennen matsia - Hyvä ToPoLa!
Joukkuetsemppi ennen matsia - Hyvä ToPoLa!

Oli kiva pelata! Ne vastustajat oli kyllä aika hyviä, mutta oltiin mekin; me hävittiin vain kolmella pisteellä. Tuntui kivalta, kun oli niin paljon ihmisiä katsomassa. Kun mä olen kentällä, kuulen miten katsojat kannustavat meitä, taputtavat ja huutavat ”Hyvä Topola!”

ToPoLa Mikrotytöt – 05 ja -06 syntyneet – siinä on energinen joukko iloisia tyttöjä. Maanantaisin ja perjantaisin Myltsillä pallo pomppii ja letit viuhuvat, kun tytöt opettelevat innokkaina koriksen saloja. Pelaajia joukkueessa on tällä hetkellä 18 tyttöä – osa on ollut mukana jo seuran touhukerhossa, osa on tullut mukaan syksyn ja talven aikana.

Miksi pelaat korista? Harkoissa on kivaa tehdä koreja eikä tarvitse olla yksin, kun on aina kavereita. Musta pelaaminen on hauskaa – siinä voi joskus voittaa muttei aina. Korien heittäminen. Olen saanut uusia kavereita. Koris on hauskaa! – Ella, Alexandra ja Tilti -

Tämä peli-intoa puhkuva joukkue rohkaistui kevätkaudeksi mukaan alueelliseen mikrotytöt -sarjaan ja kauan odotettu kotipelien avaus nähtiin LYK:llä viime lauantaina. Dinah Bedretdinin ja Anna Huotarin valmentama ToPoLa tytöt 05/06 joukkue sai ensimmäiseen kotipeliinsä vieraakseen Klaukkalan NMKY:n, joka on pelannut sarjapelejä jo syyskaudella. LYK:n varastoista oli kaivettu esiin penkit ja niin kentän laidalla kuin näyttämölläkin oli runsaasti kannustajia niin Lauttasaaresta kuin Klaukkalastakin ja tunnelma salissa oli todella nautittava: positiivinen, kannustava ja äänekäs. Itse peli oli varsin tasaväkistä suunnasta toiseen hyökkäämistä ja onnistumisia nähtiin molemmissa päädyissä. Klaukkalalaiset karkasivat kokemuksensa turvin ottelun viimeisessä erässä jo lähes 10 pisteen karkumatkalle, mutta tyttömme aloittivat hurjan kirin. Ihan ei kiri kantanut avauskotiottelussa voittoon asti ja loppulukemat kirjattiin 28-31 KlaNMKY:lle. ToPoLan tytöt pelasivat upeasti ensimmäisessä kotiottelussaan ja saivat palloa mallikkaasti ylöspäin ja syötöt löysivät omille pelikavereille hienosti.

Minkälaisia tunteita ensimmäinen kotimatsi sitten herätti tyttöjen vanhemmissa?

Katri (kaikki perheen 3 lasta pelaavat ToPoLassa): Oli hienoa nähdä eilen nuorinkin lapsi kotikentällä pelaamassa - tytöillä oli hyvä tsemppi päällä! Äidille tulee välillä epätoivon tunteita, kun kahdeksanvuotias näyttää olevan aivan pihalla kentällä, mutta toisaalta ylpeyttä, kun tyttö nappaa vastustajalta pallon ja kuljettaa sen läpi kentän. Tytöillä on vielä paljon opittavaa, mutta kehitys on hurjan nopeaa. Tämänikäisenä on helppoa aloittaa koris: taidot kehittyvät nopeasti ja olisikin toivottavaa, että -05 -syntyneisiin saataisiin muutama palaaja lisää, joten mukaan vain kokeilemaan! Koris toimii myös sosiaalisten suhteiden opettamisessa; tehdään yhdessä joukkueena, kukaan ei voita peliä yksin. Olen ollut iloinen myös siitä, että lapsemme laajentaa kaveripiiriään koriksen kautta muuallekin kuin vain oman koulun kautta tuleviin kavereihin. Jha itse koen saavani myös paljon sosiaalisten suhteiden puolella, sillä olen tavannut todella kivoja ihmisiä koristoiminnan kautta.

Juska: Hyvältä tuntui katsoa matsia. Itsekin vuosikymmeniä joukkuepallopelejä pelanneena tuntuu hienolta tyttären lajivalinnan suhteen. Erinomaisen lisän viihtymiseen katsomossa antaa kannustus ja upea runsaslukuinen yleisö. Koko lajikulttuuri minkä ToPoLa on luonut kotipeleihin Lauttasaaren yhteiskoululle.

Anna: Valmentajat ovat tosi hyviä ja tsemppaavia. Ekan pelin katsominen oli jopa raastavan jännittävää! Penkillä ei meinannut pysyä paikoillaan. Emme olisi ikänä uskoneet, että pienten tyttöjen peli voi olla yhtä jännittävää seurattavaa!