ToPoLan mikrotytöillä huima koripallokausi

5.5.2015

Hopeaa Tytöt 2005 II-divisioona
Hopeaa Tytöt 2005 II-divisioona
Kultaa tytöt 2006 I-divisioona
Kultaa tytöt 2006 I-divisioona
Pronssia T05-06 Sima BAsket
Pronssia T05-06 Sima BAsket

ToPoLan vuosina 2005 ja 2006 syntyneet tytöt lähtivät uransa toiseen koriskauteen ilman suurempia odotuksia, sarjaotteluiden pelaaminen kun oli aloitettu vasta edellisenä keväänä.

Ensimmäisiä merkkejä hyvästä kaudesta joukkue syksyn EHBT-turnauksesta, jossa T06 joukkue eteni pronssiotteluun häviten sen kuitenkin niukasti. Jatkoa hyvistä tuloksista saatiin marraskuun Kouvot turnauksesta, jossa kahtia jaettu joukkue eteni toisella joukkueella pronssiotteluun, jonka joukkue kuitenkin vielä hävisi tiukan taistelun jälkeen. Vuoden vaihteen Ricoh turnauksessa sitten tulikin molemmissa ikäluokissa hopeaa ja mitalitili saatiin näin joukkueen osalta auki.

Final Four lopputurnaukset

Kevään sarjat etenivät molemmissa ikäluokissa hyvin, 2005 syntyneet voittivat oman II-divisioonan lohkonsa edeten loppuotteluun Tapiolan Honkaa vastaan. Finaali oli äärimmäisen jännittävä ToPoLan johtaessa lähes koko ottelun. Neljännessä erässä Honka ajoi väkisin tasoihin ja viimeisellä minuutilla he saivat tehtyä pari tärkeää koria ottaen 4 pisteen voiton ja näin ToPoLan tytöt saivat hienon taistelun jälkeen hopeaa.

Mikrotytöt T06 tekivät sen - KULTAA!!!!

I-divisioonan loppuottelu, vastassa Tapiolan Honka omassa kotisalissaan ja katsomo täynnä. Voisiko jännittävämpää paikkaa olla pelaamassa uran ensimmäistä aluefinaalia? Myös tämä finaali oli äärimmäisen jännittävä ja tiukka. Viimeisessä erässä väsymys painoi, muutamalla pelaajalla oli virhetili jo täyttynyt. ToPoLa puolusti hurjasti joukkueena ja kun peliä oli 20 s jäljellä, saivat tytöt tehtyä ratkaisevan korin. ToPoLa voitti ottelun lukemin 33-29 runsaslukuisen yleisön hurjasti kannustaessa omiaan. Ensimmäinen kultainen mitali joukkueelle oli tosiasia.

Tytöt kävivät vielä Vapun jälkitunnelmissa Sima Basket turnauksessa Järvenpäässä yhdistelmäjoukkueella osallistuen 2005 syntyneiden sarjaan. Kausi päättyi turnauksessa tyttöjen osalta pronssimitalit kaulassa.

Kokonaisuudessaan kausi oli loistava, joukkueelle kertyi mitaleja ja hurjasti kokemusta. Tytöt kehittyivät huimasti yksilöinä mutta ennen kaikkea joukkueena, joka näkyy sekä kentällä että sen ulkopuolella iloisena tyttöjoukkueena, missä ikinä liikkuvatkin. Toimivan joukkueen rakentaminen on iso kokonaisuus ja tästä on kiittäminen tietysti innokkaita pelaajia, mutta myös aktiivisia vanhempia ja valmentajia sekä siskoja & veljiä, jotka innokkaasti kävivät kannustamassa tyttöjä kauden aikana. Tästä on hyvä jatkaa ensi kaudella.

Näistä tytöistä kuullaan vielä – ”ToPoLa on SE juttu!”
 

Kauden 2014-2015 saavutukset

EHBT-turnaus
4. sija tytöt 2006

Kouvot turnaus
4. sija tytöt 2005

RICOH turnaus
2. sija tytöt 2005
2. sija tytöt 2006

2. sija tytöt 2005 II-divisioona

1. sija tytöt 2006 I-divisioona

Sima Basket turnaus
3. sija tytöt 2005