Kesäkuun kuukauden topolalainen: Anna Pugin

22.6.2021

ToPoLa esittelee ja palkitsee kuukausittain aktiivisia, esimerkillisiä ja innostavia topolalaisia.


Kesäkuun kuukauden topolalainen on valmentajamme Anna Pugin. Anna on valmentanut ToPoLassa juniorijoukkueita jo usean vuoden ajan. Hän on sekä joukkueidensa että koko koripalloyhteisön keskuudessa erittäin pidetty ja arvostettu. Ammattitaitoisen koripallovalmennuksen lisäksi Anna on itse pelannut korista, ollut paljon toimitsijatehtäviässä sekä toiminut vapaaehtoisena maajoukkueidemme tapahtumissa.


Mitä haluaisit sanoa valmentajille ja valmentamisesta kiinnostuneille?

Koris on minulle tärkeä ja rakas laji, ja minusta on hienoa päästä sen kautta tekemään hyvää, liikuttamaan lapsia ja nuoria sekä tarjoamaan heille yhteenkuuluvuutta. Kannustan kaikkia innokkaita tulemaan mukaan tekemään tätä tärkeää työtä lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen. Lähtekää rohkeasti mukaan, kukaan ei ole täydellinen heti eikä osaa kaikkea, mutta kehittymismahdollisuudet ovat isot.

Mitä haluaisit kertoa kaikille topolalaisille?

Olen todella ylpeä siitä, miten olemme saaneet luotua seuraan upean yhteisön ja tunnelman. Pidetään siitä kiinni! Moikkaillaan kaupassa ja kysytään kuulumisia.

Lisäksi haluan toivottaa kaikille ihanaa kesälomaa! Nauttikaa, uikaa ja syökää paljon jätskiä!

Haastattelimme Annaa toisen kesäleirin päätteeksi LYK:llä viime viikolla.

Millainen korisura sinulla on jo takana?

Aloitin koripallon ToPoLassa vuonna 2004 eli 5 vuotiaana, koska äitini ja koko perheemme pelasi korista. Urani alkoi ToPoLan Touhukerhossa, josta siirryin 1998-1999 tyttöjen joukkueeseen. C-ikäisenä siirryin pelaamaan Munkkiniemeen, ToPoon ja MuKiin, jossa pelasin B-tyttöjen SM-sarjaa parin kauden ajan. Loukaantumisten jälkeen palasin ToPoLaan, jossa pelaan tälläkin hetkellä Naisten joukkueessa sekä Kassari Dream Teamissä.


Miksi aloitit valmentamisen ja mikä siinä on parasta?

Aloitin valmentamisen lukion kolmannella, kun en itse pelannut loukkaantumisen vuoksi. Minua pyydettiin mukaan valmentamaan Pojat 2009 joukkuetta. Aloitin apuvalmentajana ja nyt olen toiminut jo kahden kauden ajan 2012-syntyneiden joukkueiden vastuuvalmentajana. Lisäksi olen ollut mukana Pojat 2010 joukkueen valmennuksessa sekä kesäleirillä. Parasta valmentamisessa on se, kun näkee pelaajien keshityksen ja ilmeen, kun he oppivat jotakin uutta. Lisäksi yhteisöllisyys ja hyvän joukkuehengen luominen ovat minulle tärkeitä.


ToPoLa-perhe kiittää ja onnittelee!


Onko sinulla mielessäsi joku aktiivinen, esimerkillinen tai innostava topolalainen? Ilmianna ystävä, joukkuekaveri, valmentaja tai seuratoimija heinäkuun kuukauden topolalaiseksi: anni.saisto@topola.fi.