ToPoLa mukana vaatimassa ihmisoikeudet urheilun ytimeen

14.5.2024

ToPoLa tukee Ihmisoikeusliiton Älä riko urheilua -vetoomusta, jonka sinäkin voit allekirjoittaa helposti: Älä riko urheilua -kampanja (alarikourheilua.fi) .
 

Tietoa vetoomuksesta:

  • Seksuaalinen häirintä, rasismi ja syrjintä, lasten kaltoinkohtelu, naisten urheilun vähättely tai vammaisten ihmisten yhdenvertainen mahdollisuus urheilla. Edellä mainitut ovat muutamia esimerkkejä Suomen urheilussa esiintyvistä ihmisoikeusongelmista ja -kysymyksistä.
  • Tutkimustieto ja esille tulleet tapaukset osoittavat, että ihmisoikeudet eivät toteudu urheilussa kaikille. YK:n lapsen oikeuksien komitea kehotti Suomea vuonna 2023 vahvistamaan toimiaan häirintään, hyväksikäyttöön ja väkivaltaan puuttumiseksi lasten urheilussa.  
  • Nyt keräämme nimiä vetoomukseen, jonka luovutamme urheiluministerille. Kiritetään yhdessä koko urheileva Suomi kohti ihmisoikeuksia! Tarvitsemme jokaisen urheilun ystävän tukea! Tule mukaan, allekirjoita vetoomus ja vaadi kanssamme: Ihmisoikeudet kuuluvat urheilun ytimeen.

Lisätietoa vetoomuksesta ja allekirjoittamisesta saat kampanjan nettisivuilta: Älä riko urheilua -kampanja (alarikourheilua.fi) .
 

Vaaditaan yhdessä urheilun päättäjiltä ympäri Suomea tekoja ihmisoikeuksien turvaamiseksi urheilussa!