ToPoLan kauden 2019-2020 palkitut pelaajat ja seuratoimijat

27.5.2020

 

Vallitsevan poikkeustilanteen vuoksi emme pystyneet tänä keväänä järjestämään ToPoLan perinteistä palkintojuhlaa. Viime kaudelta jäi kuitenkin käteen toinen toistaan upeampia kehitysaskeleita sekä upeita suorituksia niin treeneistä, peleistä kuin kentän laidaltakin. Maanantaina 25.5. kiersimme ympäri Lauttasaarta ja kävimme palkitsemassa tällä kaudella erityisen ansioituneita pelaajia, valmentajia, perheitä ja seuratoimijoita. Alta löytyvät palkittavat topolalaiset sekä lyhyet perustelut palkitsemisille. Kuvia palkintojen saajista julkaistaan Instagramissa ja Facebookissa!

Olemme selvinneet yhdessä hienosti poikkeuksellisestä keväästä ja ansaitsemme jokainen lämpimän etähalauksen hyvästä työstä. Toivotamme kaikille ihanaa kesää! Toivottavasti nähdään pian kesätreenien ja -leirien parissa!

Palkinnoista haluamme kiittää seuraavia yhteistyökumppaneitamme:

KORISPISTE: ”Palveleva kotimainen erikoisliike Malmilla.”

URHEILU MEHILÄINEN: ”Urheilu Mehiläinen palvelee urheilua harrastavia, tavoitteellisia aktiiviliikkujia, urheilijoita ja urheiluseuroja mm. urheiluvammojen ennaltaehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa kattavasti koko Suomessa.”

FOOTBALANCE: ”FootBalancen yksilölliset pohjalliset - muotoillaan jalkojesi mukaan. Mukavat ja istuvat kengät, sekä lisää terveyttä ja suorituskykyä.” Kesän kunniaksi FootBalance tarjoaa kaikille ToPoLan jäsenille 10% alennuksen verkkokaupastaan koodilla TOPOLA10.

LAUTTASAAREN PAVILIJONKI KASINONRANTA: ”Tule rentoutumaan merellisiin maisemiin, nauttimaan kuumasta kupista, lounaasta & muista Kassarin herkuista.”

BALZZY:”Ballzystä löytyy paras valikoima huippu sneakereita, vapaa-ajan tuotteita sekä koriskamoja.”

 

2012 tytöt

Kehittynein pelaaja:

Tämä pieni mutta pippurinen tyttö ei antanut kauden alussa periksi tai lannistunut vaikka heitot eivät aina osuneetkaan korille asti, vaan jatkoi hymyssä suin yrittämistä. Kauden kuluessa tästä iloisesta tytöstä on kuoriutunut rohkea tsemppaaja, jolta luonnistuvat niin heittäminen kuin lay upkin. Leona Karlsson.

Ilopilleri:

Tämä joukkueen ilopilleri saapuu treeneihin aina hymyillen ja iloisesti nauraen. Hän levittää joukkueeseen positiivista energiaa. Kannustamisellaan ja omalla osallistumisellaan saa muutkin mukaan innostumaan. Hymyllään hän valloittaa niin valmentajat kuin muutkin joukkuelaisensa saaden heidät kaikki hyvälle tuulelle. Iloisuus näkyy myös tekemisessä. Nelli Saviluoto.

Perhe: Kiitos aktiivisesta toiminnasta joukkueemme taustalla! Perhe Pyrhönen.

 

2012 pojat

Kehittynein pelaaja:

Tämä poika on kehittynyt kauden alusta huimasti. Rohkeutta ja itseluottamusta on tullut lisää ja irtopalloihin hän menee kiistatta mukaan. Hän ei lannistunut, vaikka kauden alussa lay upin heitot eivät aina yltäneet korille saakka, vaan sinnikkäästi jatkoi yrittämistä ja niin se palkittiin. Näkee, että innostus lajia kohtaan on kasvanut myös kehityksen kautta ja se jatkuu onnistumisten myötä. Aleksis Koskela.

Tsemppari:

Tämä poika saapuu treeneihin aina iloisella mielellä ja uusilla jutuilla saaden aina myös valmentajat hyvälle tuulelle. Esimerkillään ja käytöksellään hän saa muutkin joukkuelaiset kuuntelemaan valmentajien neuvoja ja ohjeita sekä tekemään treeneissä parhaansa. Hyväntuulisuus ja innokkuus paistaa läpi myös tekemisessä ja uusien asioiden opettelussa ja omaksumisessa. Hän hallitsee niin heittämisen kuin lay upinkin. Ismo Marques.

Perhe: Kiitos aktiivisesta toiminnasta joukkueemme taustalla! Perhe Karsikas.

 

2011 tytöt

Kehittynein pelaaja:

Tämä pelaaja on kehittynyt kauden aikana  huimasti. Hän on yllättänyt valmentajat kerta toisensa jälkeen pallonkäsittelytaidoillaan ja nopeilla terävillä harhautuksilla niin peleissä kuin treeneissä. Tältä pelaajalta ei tsemppi puutu ja hän on aina innoissaan oppimassa uusia koristaitoja. Frida Meres-Wuori.

Tsemppari:

Tämä koripalloilija on saanut hienoja onnistumisia kauden aikana. Onnistumiset ovat näkyneet treenimotivaatiossa ja kehitystä tapahtuu kovaa vauhtia. Treeneihin saavutaan aina iloisella asenteella ja kavereita muistetaan aina kannustaa. Iiris Huitu.

Perhe: 

Aktiivista osallistumista joukkueen toimintaan. Tsemppaava ja positiivinen asenne koripalloon! Perhe Berg.

 

2011 pojat

Kehittynein pelaaja:

Tämä pelaaja on reilu joukkuekaveri, jonka lisääntynyt keskittyminen harjoituksissa on alkanut tuottaa tulosta. Kun treenit sujuvat hyvin, peleissä heitot alkoivat löytää kiitettävästi koriin. Myös tämän pojan pelirohkeus kasvoi tällä kaudella suurin harppauksin. Aarre Voutilainen.

Tsemppari:

Tämän pelaajan herhiläismäinen puolustus tuottaa tulosta, missä pallo siellä Oiva. Puolustuspään pallon riistot tuovat mahdollisuuden useisiin hyökkäyspään ratkaisuihin ja vielä ensi kaudella kummankin käden lay-upit sekä syöttökäsi kuntoon ja pisteitä alkaa syntyä ihan uuteen tahtiin. Oiva Uski.

Perhe:

Tämä perhe on pitänyt esimerkillisesti huolta, että joukkueemme buffet toimii ja herkut ovat vertaansa vailla. Perhe luo myös mukavasti hyvää fiilistä koko joukkueen ympärille. Perhe Voutilainen.

 

2010 tytöt

Kehittynein pelaaja:

Tämä pelaaja kävi viime kaudella muutamissa treeneissä ja ToPoLan kesäleirillä. Kauden alkaessa ei olisi voinut uskoa, että pelaaja pelaa ensimmäistä kautta koripalloa. Kauden aikanan hänen taitavia suorituksia on nähty peleissä ja treeneissä. Hän kuuntelee aina valmentajien ohjeet tarkasti ja kokeilee rohkeasti uusia harjoitteita. Hienot pallonriistot ja nopeat ajot korille ovat tämän pelaajan vahvuus. Sofie Lähteenmäki.

Tsemppari:

Tämä koripallloilija on kauden aikana saanut paljon itsevarmuutta omiin taitoihin. Peleissä on nähty hienoa tsemppaamista, upeita koreja ja tarkkoja maankauttasyöttöjä. Hän tsemppaa aina kavereita ja on oikea joukkuepelaaja. Ester Rounas.

Perhe: 

Aktiivista osallistumista joukkueen toimintaan. Tsemppaava ja positiivinen asenne koripalloon! Perhe Järvi.

 

2010 pojat

Kehittynein pelaaja: 

Kyseinen pelaaja aloitti joukkueessamme vasta vähän yli vuosi sitten, mutta onkin ollut siitä alkaen yksi innokkaimmista harjoittelijoistamme. Normaaliharjoitusten lisäksi hän on käynyt myös taitotreeneissä ja heittelemässä muutenkin. Hän kuuntelee hyvin valmentajia, keskittyy treeneissä, sekä tekee asiat niin kuin näytetään/harjoitellaan. Oheisharjoittelukin maistuu. Tämän seurauksena tulokset puhuvat puolestaan. Heti mukaan tullessaan toi hyvää sähäkkyyttä puolustukseen ja levyreihin. Hyvä ja aktiivinen harjoittelu on näkynyt erittäin nopeana kehityksenä hyökkäyspäässä. Kuljettelu sekä oikealla että vasemmalla sujuukin jo mainiosti ja heittokin löytää tiensä koriin hyvällä prosentilla. Hän on myös esimerkillinen ja muita kannustava joukkuepelaaja sekä käy usein kannustamassa kavereita peleissä myös silloin, vaikka ei olisi itse pelivuorossa. Santtu Niemelä.

Tsemppari:

Kyseinen poitsu on ollut mukana joukkueessa sen perustamisesta asti. Hän on koko ajan ollut yksi tunnollisimmista harjoittelijoistamme, joka kuuntelee hyvin ohjeita, niin kentällä kuin oheistreeneissäkin, sekä keskittyy tekemiseen esimerkillisesti. Hänellä on tarkka heitto korin alta ja yleensä kun hän saa pallon lähietäisyydelle, niin valmentajat ja joukkuekaverit tietävät, että se menee kyllä sisään. Tällä kaudella kehittyi hienosti puolustuspelaajana ja valmentajien onkin ollut helppo luottaa siihen, että tämä pelaaja pysyi miehen ja korin välissä, eikä häntä vastaan tehty helppoja koreja. Yksi vahvuuksistaan on aina ollut vahva levypallopelaaminen ja kiistapalloista taistelu. Tällä kaudella hän paransi tässä entisestään. Useassa matsissa oli levyrikunkku, ottaen eniten levypalloja, ja onkin tämän kauden TSEMPPARIMME. Eetu Lassila.

MVP:

Tämä pelaaja on myös ollut mukana joukkueessa sen perustamisesta asti. Innokas harjoittelija, jolta jää harvoin treenit väliin. Harjoittelu maistuu myös omalla ajalla. Kuuntelee hyvin valmentajien ohjeita ja tämän kauden aikana jatkoi kehittymistään koristaidoissa: layup sujuu molemmilta puolilta, laybackin onnistuu, ja pallonkäsittely monipuolistui. Tällä kaudella kehittyi erityisesti puolustus- ja levypallopelissään, kun ymmärrys oikeasta sijoittumisesta kentällä parani. Korinteon lisäksi hyvä pelinlukutaito ja hän on usein joukkueen syöttötilastojen kärjessä. Tällä kaudella joukkue pärjäsi hienosti eri turnauksissa ja sarjoissa ja näissä peleissä hän on ollut joukkueen kantavia voimia, auttaen omilla suorituksillaan myös muita pelaajia onnistumaan. Kristian ’Eppu’ Laanti.

Perhe: Minttu on kaikessa mukana oleva joukkueen taustahahmo/äitihahmo. Hoitaa buffetit, toimitsijat matseihin, toimii rahastonhoitajana, sekä hoitaa tuhat muuta juttua. Hän on aina hyvällä fiiliksellä ja miettii asioita poikien kannalta. Johannes on aina tulossa toimitsijaksi, kun tarvitaan. Turnauksissa hän on ollut mukana koulumajoituksessa valvojana, sekä yleensä vierasmatseissa kuskina ja kannustamassa. Lisäksi Johannes on usein mukana heittelemässä heittelyvuorolla ja osallistuu myös innolla omaehtoisiin peleihin poikien kanssa. Tätä ei estä edes varusteiden puuttuminen. Välillä on nimittäin nähty, että Johannes vetää hikihatussa matseja poikia vastaan, vaikka kauluspaidassa, jos on ollut niin kiire töistä suoraan heittelyvuorolle, ettei ehtinyt hakea kotoa treenikamoja! Kassu on yksi joukkueemme innokkaimmista harjoittelijoista. Hän on aina treeneissä, jonka lisäksi hän haluaa heittelemään aina kun siihen vain on mahdollisuus. Kassu myös kannustaa muita pelaajia hienosti. Myös isosisko Matilda on ollut usein kannustamassa otteluissa, sekä avustamassa buffetissa. Perhe Ahti.

 

2009 tytöt

Kehittynein pelaaja:

Tämä nuori neiti tulee treeneihin innokkaana ja valmiina treenaamaan. Pelikentällä hän tsemppaa loppuun asti ja siitä vielä vähän enemmänkin. Pienistä iskuista hän saa vain voimaa ja rohkeutta jatkamaan taistelua ja tsemppaamaan entistä enemmän, sekä yleensä hyvä duuni palkitaan loistavilla onnistumisilla. Ronya Dorsman.

Tsemppari:

Tämä joukkueen yksi tunnollisimmista treenaajista keskittyy huolellisesti treeneissä sekä kuuntelee tarkasti ohjeita. Ahkeran treenaajan tulokset näkyvätkin pelikentällä tarkkoina heittoina sekä rauhallisena mutta rohkeana pelinä. Venla Savijoki.

Perhe:

Tämä perhe on monessa mukana. Heidän panostuksensa joukkueen buffan eteen on ollut ilo niin muille vanhemmille kuin valmentajillekin. Perhe jaksaa kannustaa sekä on aina positiivisin mielin. Perhe Savijoki.

 

2009 pojat

Kehittynein pelaaja:

Tästä pelaajasta on alkanut kuoriutumaan rohkeampi pelaaja ja onnistumisia on alkanut näkymään kentällä. Myös kovuutta on kertynyt lisää. Leo Mäkinen.

Tunnollisin treenaajaa:

Tämä kyseinen poika on käynyt ahkerasti treeneissä ja tehnyt harjoitukset tunnollisesti. Hän on käyttänyt myös runsaasti vapaa-aikaansa kehittyäkseen esimerkiksi heitossa, mikä on myös alkanut näkymään kivasti peleissä. Benjamin Stenberg.

Perhe:

Tämä perhe tukeaa ja kannustaa lapsiaan harrastusten parissa esimerkillisesti! Annitscheffin perhe.

 

2008 tytöt

Kehittynein pelaaja:

Hän on iloinen ja taitava joukkuepelaaja, jonka seurassa niin valmentajat kuin joukkuetoveritkin tuntevat olonsa mukavaksi. Keskittyminen harjoitteluun on lisääntynyt tällä kaudella, ja se näkyy hienosti myös peleissä. Hänen peli- ja joukkuepelaamistaidot ovat kehittyneet huimasti, ja peleissä on tullut hienoja onnistumisia. Erityisesti hänen puolustustaitonsa ovat kehittyneet ja vastustajan kokeneimmillakin pelaajailla menee ajoittain sormi suuhun hänen puolustessa. Melinda Jägerhorn.

Tsemppari:

Hän on reipas ja iloinen koripalloilija, joka tsemppaa läpi treenit ja pelit koripalloon kuuluvista pienistä vastoinkäymisistä huolimatta. Häneltä ei lopu vauhti pienistä vaivoista huolimatta ja hän jaksaa aina pelata kovalla tsempillä loppuun asti. Iloisen asenteensa ansiosta hän näyttää hyvää mallia myös joukkuekavareille ja kaikilla on hänen kanssaan harjoitellessa hauskaa Hän haastaa vastustajan kuin vastustajan ennakkoluulottomasti niin peleissä kuin treeneissäkin. Ines Kouhi.

Perhe: Tämä perhe on mukana monessa eri ikäluokassa ja monen eri joukkueen toiminnassa. Treenien ja pelien lisäksi korista harrastetaan ahkerasti myös vapaa-ajalla. Treeneissä ollaan paikalla aina ajoissa ja peleissä tsempataan kaikkia. Myös toimitsijahommat sujuvat ja isältä kuulemman onnistuu myös hiusten laitto kuin heinänteko. He ovat hieno osa ToPoLaa ja näyttävät muille perheille ja pelaajille upeaa esimerkkiä aktiivisella toiminnallaan. Perhe Lassila.

 

2007 pojat

Kauden kehittynein: 

Syksystä kevääseen on ottanut suuren harppauksen rohkeudessa, treeneissä ottaa ratkaisuja sekä uskaltaa haastaa itseään. Eino Lehtinen.

Tunnollisin treenaaja:

Aktiivisin sekä tunnollisin harjoittelija, lisäksi osallistuu aktiivisesti muiden auttamiseen treeneissä sekä peleissä. Veikka Niemi.

Perhe:

Tämä perhe on ihailtavasti mukana joukkueemme toiminnassa! Perhe Ijäs.

 

2007 tytöt

Kauden kehittynein:
Koristaidot ovat kehittyneet hyvää vauhtia jo pidemmän aikaa, tällä kaudella kehittynyt erityisesti heitto ja eriliset lay-upit. Isoin kehitys tapahtunut kuitenkin rohkeudessa. Uskallettu yrittää, haastaa vanhempiakin pelaajia ja uskallettu yrittää vielä kerran uudestaan. Todella ansaittu tunnustus! Viola Markkunen.

Tunnollisin treenaajaa:
Aina treeneissä, kuuntelee ja omaksuu ohjeet - ja se näkyy. Pelitilanteissa todella paljon oikeita valintoja ja usein oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Fiksu pelaaja! Essi Veckman.

Perhe: Haluamme kiittää tätä perhettä aktiivisesta osallistumisesta joukkueemme toimintaan. Perhe Ojala.

 

2005/2006 tytöt

Kauden kehittynein:
Ahkera harjoittelu ja kahden sarjan pelaaminen näkyivät huimana kehityksenä. Saaga Sarlund.

Vuoden pelaaja:
Täytti tehokkaasti tilastosarakkeita kaikissa kategorioissa ja oli myös puolustuspäässä joukkueen kantavia voimia. Lilli Onnela.

Perhe: Tämä perhe on aktiivisesti mukana kahden eri joukkueen toiminnassa. Buffa, jojoilu ja toimitseminen sujuvat erittäin mallikkaasti. Tämän perheen kanssa on ilo tehdä hommia. Perhe Sarlund.

 

2005 pojat

Kauden kehittynein:

Scoraaja sanan varsinaisessa merkityksessä. Näyttävät korinalusmoovit, tarkka puolimatkan heitto ja yllättävät kolmiset osuvat maaliinsa tiukoissakin tilanteissa. Rento, hauska ja omistautunut pelaaja, joka kunnostautuu myös levypalloissa. Sebastian Kilmer.

Tsemppari:

Skilled point guard, who sees the game and makes the other players play better. Takes responsibility when needed and scores with skill. Talented all around fighter and very good teammate. Encourages the team to fight harder. Elijah Thrash.

Perhe: Haluamme kiittää tätä perhettä aktiivisesta osallistumisesta joukkueemme toimintaan. Perhe Marttinen.

 

2001-2004 tytöt

Kehittynein:
Ollut aina lahjakas ja potentiaalinen peluri, ja niin myös tällä kaudella. Varsinkin kevätkaudella iskeneen treenausvimman seurauksena tekeminen on noussut sekä treeneissä että peleissä aivan uudelle tasolle. On siis kaikille hyvä esimerkki siitä, että harjoittelu kannattaa. Puolustuspäässä sopivan aggressiivista tekemistä myös isompia pelaajia vastaan.
Nora Pugin.

Luottopelaaja:
Tasaisen varma suorittaja, joka myös paransi tekemistään kauden aikana. Peleissä on voinut luottaa siihen, että huononakin päivänä tuo tarvittavat pinnat joukkueelle - puhumattakaan tietysti hyvistä päivistä. Monipuolisti osaamistaan kauden mittaan eikä valmentajan tarvitse nykyään enää laittaa silmiä kiinni, kun tämä peluri heittää kolkin.
Olivia Hölttä.
 

Perhe:
Joukkueen fani-hall of famen ekat jäsenet,  molemmat numerolla yksi. Olivat paikalla kannustamassa käytännössä katsoen A-tyttöjen jokaisessa pelissä, olipa kellonaika tai pelipaikka kuinka epäinhimillinen tahansa - myös silloin, kun oman peheen tyttö ei pelannut. Odottavat jo kovasti, että pelit pääsevät taas jatkumaan, että pääsevät taas hurraamaan suosikkijoukkueelleen.
Annin isovanhemmat.

 

SEURAN PALKITTAVAT

Vuoden joukkue:

Tässä joukkuueessa jokaisella pelaajalla on hauskaa.  Tytöt ja valmentajat luovat yhdessä mahtavan treeni-ilmapiirin, josta ei pöhinää ja naurua puutu. Hyvän meiningin ansiosta joukkue on saanut paljon uusia tyttöjä innostumaan koriksesta. Myös kehitystä niin joukkuepelaamisessa kuin yksilötaidoissakin on jo nähtävissä, vaikka joukkue on ollut koossa ainoastaan yhden kauden.  Tästä joukkueesta kuullaan vielä. Tytöt 2012.

Vuoden valmentaja:

2010-pojat, sekä 2012-pojat ja -tytöt. Summer Camp. Anna on ollut ToPoLassa valmentaja jo useita vuosia eri joukkueissa, sekä kesäleireillä. Hän tuo hyvää fiilistä ja positiivisuutta niihin joukkueisiin joissa on mukana, sekä myös koko seuraan. 2010-pojat tykkäävät Annasta kovasti ja aina kyselevätkin perään, jos Anna ei esimerkiksi opintojen tai oman matsin takia ole ehtinyt treeneihin. Positiivisen fiiliksen lisäksi Anna tuo joukkueisiinsa myös hyvää korisosaamista, sekä ymmärrystä oheisharjoittelusta. 2010-poikien joukkueessa Anna on tärkeä osa valmennustiimiä, välillä apuvalmentajan roolissa, ja välillä vastuuvalmentajana jossain joukkueistamme. Hän saa pojat yrittämään hienosti ja ylittämään itsensä otteluissa. Tälle kaudella Anna sai vastuulleen uudet perustetut 2012-poikien ja -tyttöjen joukkueet. Molemmissa joukkueissa on jo heti ensimmäisestä kaudesta alkaen vallinnut hyvä henki ja tekemisen meininki. Se näkyy myös nopeasti kasvaneissa pelaajamäärissä näissä molemmissa joukkueissa. Myös nämä nuorimmat topolalaiset pelurinalut ovat ottaneet Annan omakseen. Anna Pugin.

Vuoden touhutäti:

On havainnollistanut hyvin, miten tärkeä ihan jokaisen rooli joukkueessa on. Kuntoutti itseään kärsivällisesti loukkaantumisen jälkeen eikä voinut pelata, mutta oli silti koko ajan tärkeä osa joukkuetta. Hän huolehti muista, hoivasi loukkaantuneita ja piti huolta joukkuehengestä järjestäen joukkueelle kaikenlaisia juttuja. Ja kun pääsi takaisin parketille, saatiin taas nähdä Pohjois-Euroopan korkeimpia kolmenpisteenheiton kaaria. 
Anni Saisto.

Vuoden tyttöjuoniori:

Treenasi kauden kahden joukkueen kanssa ja piti huolta myös omatoimisesta treenistä. Oli jo kauden alussa kantava voima ikäistensä joukkueessa, ja kauden edetessä hänestä tuli sitä myös enimmillääm kolme vuotta vanhempien joukkueessa. Ansaittu sattuma oli, että hän teki ekat pisteet ensimmäisessä uudessa hallissa pelatussa pelissä. Ja silloin kun tämä tyttö ei ollut itse pelaamassa tai harjoittelemassa, hän oli toimitsijana jonkun muun joukkueen pelissä. Erittäin lupaava koripallotulevaisuus edessä.
Kaisli Helander.

Vuoden poikajuniori:

Tämä toissa kaudella joukkueeseen saapunut pelaaja on osoittautunut erittäin tunnolliseksi treenaajaksi, joka kehittyy treeni treeniltä. Hän on ollut tärkeä pelaaja niin korin alla kuin joukkuepuolustuksessa. Tämä pelaaja treenaa erittäin ahkerasti treeneissä, ja harjoittelee myös aktiivisesti omatoimisesti. Hän antaa niin treeneissä kuin peleissä aina kaikkensa, eikä lopeta pelaamista kesken. Hänellä on vielä kirkas koripallotulevaisuus edessään. Yuchen Liu.