Nora ja Vilma kertovat, että millaista on olla koripallovalmentaja

3.3.2017

Valmentajat Vilma Merikari ja Nora Barkman.
Valmentajat Vilma Merikari ja Nora Barkman.

Tuoreet valmentajamme Nora Barkman ja Vilma Merikari kertovat omia valmennuskokemuksiaan.

Nora Barkman ja Vilma Merikari - ToPoLan B-tyttöjä - aloittivat oman koripallon pelaamisensa ohessa viime syksynä myös valmentamisen. He toimivat Tytöt 09-joukkueen apuvalmentajina. Tässä tuoreiden valmentajien mietteitä valmennuksesta:

Mikä sai sinut aloittamaan valmentamisen ToPoLassa?

Nora: Minua pyydettiin mukaan valmentamaan ja pidin tilaisuutta hyvänä. Halusin saada kokemusta valmentamisesta ja uusia näkökulmia koripalloon.

Vilma: Ajatus siitä, että voisin aloittaa valmentamisen syntyi jo vuoden 2015 ToPoLan ensimmäisen kesäleirin jälkeen. Mutta silloin olin ehkä hieman liian nuori valmentajan hommaan. Toisen kesäleiri-valmentajapestin jälkeen ajatus valmentamisesta oli vielä vahvempi. Kun minua sitten pyydettiin valmentajaksi, vastasin heti myöntävästi.
 

Mikä on parasta valmentajana olemisessa?

Nora: Parasta valkkuna olemisessa on se, kun pitkän päivän jälkeen tulee treeneihin ja siellä odottaa 20 iloista tyttöä valmiina piristämään päivää.

Vima: Valmentamisessa parasta on, kun näkee pienten lasten ilon heidän pelatessaan. 

Mitä muistat itse ensimmäisistä valmentajistasi? Joku erityinen muisto tai tilanne?

Nora: Muistan vieläkin Iren (Ircan Bedretdin) ja Mian (Mia Rindell) rääkkitreenit. Siellä piti aina pistää parastaan ja treenien lopussa oltiin aina IHAN kuolleita! Nyt jälkeenpäin katsoen se oli hyvä, että meitä vähän juoksutettiin sillä kehitystä tapahtui myös sen mukaan.

Vilma: Muistan varmaankin kaikki heistä (Markus Hynninen, Kiira & Krista Björkroth, Nuran Bedretdin, Ircan Bedretdin, Kai Kunnari, Mia Rindell, Toni Taipale ja Tytti Haltsonen) ja jokaisesta on joku muisto. Parhaiten mieleeni on jäänyt mikro-tai minityttöinä meille vedetty hirveä rääkkitreeni. Sen muistaa jokainen meidän sen aikaisesta joukkueesta. Myös kaikki turnaukset ovat jääneet hauskoina kokemuksina mieleeni.

Miten kuvailisit T09-joukkueen pelaajia?

Nora: Olen erittäin ylpeä tytöistä, sillä he ovat  kehittyneet valtavasti tämän puolen vuoden aikana. Ensimmäisissä treeneissä piti ristiaskeleita kerrata 5 kertaa, mutta nyt tytöt juoksee niitä kuin ammattilaiset!

Vilma: Tosi energisiä, hauskoja ja treenaa aina hymy huulilla.

T09-joukkue pelasi ensimmäiset koripallopelinsä la 11.2. Minkälaisia fiiliksiä ensimmäisestä pelistä jäi valmentajana? Pelithän olivat tytöille ihka ensimmäiset pelit, jotka pelasivat ja myös teille valmentajille ensimmäinen peli, jota valmensitte.

Nora: Minusta pelissä oli ihan mahtavaa! Vaikka koreja tuli vain yksi, se fiilis, kun pallo meni sukasta läpi ja kaikki, sekä vanhemmat että pelaajat hurrasivat oli, ihan super hauskaa. Myös se oli mukava nähdä, että vaikka vastassa oli hieman kovempi joukkue, tytöt ei missään nimessä luovuttanu vaan jatkoivat taistelua!

Vilma: Ensimmäisessä pelissä valmentaminen ei jännittänyt paljoakaan ja se oli ihan hauskaa. Oli kiva nähdä tyttöjen ilo ja kuinka hauskaa heillä oli. Odotan innolla myös tulevia pelejä ja turnauksia T09-joukkueen kanssa!

Kiitos haastattelusta, Nora ja Vilma. Olette oivana esimerkkinä monelle.

Koripalloilu ToPoLassa tarjoaa useita erilaisia mahdollisuuksia osallistua tekemiseen. Olemme iloisia ja ylpeitä Noran ja Vilman asenteesta ja halusta oppia uutta valmentamisen muodossa. Meillä ToPoLassa kannustetaan yhdessä tekemiseen. Työ on arvokasta, olkoon kyseessä valmentaja, erotuomari, pöytäkirjan pitäjä, joukkueenjohtaja tai huoltaja. Heidän työ mahdollistaa osaltaan kivan koripalloharrastuksen taaperosta mummuun tai vaariin.

Innostuitko? Tule mukaan: www.topola.fi