Korona-ohjeet ToPoLa

Päivitetty 5.1.2021

Yleisperiaate:

ToPoLa noudattaa koronaviruksen (Covid-19) osalta HUS:n alueen koordinaatioryhmän, Helsingin kaupungin, THL:n, Suomen Koripalloliiton, Suomen Olympiakomitean, Etelä-Suomen Aluehallintoviraston ja Opetus- ja Kulttuuriministeriön ohjeita ja määräyksiä.

ToPoLan harjoituspaikoista Kamppi ja Vattuniemi ovat kaupungin omistamia tiloja. Niissä tulee noudattaa tarkasti kaupungin määräyksiä tilanvuokraajille. Lauttasaaren Yhteiskoulu on yksityinen tila, mutta sielläkin noudatetaan vastaavia periaatteita tässä ohjeessa tarkennetulla tavalla.

Tämä ohje on voimassa toistaiseksi ja sitä päivitetään jatkuvasti mainittujen ohjeiden ja määräysten muuttuessa.

Erityismääräykset la 27.11.2020-31.1.2021 ajalle

La 27.11.2020 - Su 31.1.2021 välillä noudatamme Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän (27.11.2020 ja 10.12.2020  sekä 5.1.2021) ja Suomen Koripalloliiton uusia rajoituksia ja suosituksia:

  • ToPoLan kaikkien joukkueiden kaikki ottelu- ja harjoitustoiminta sisätiloissa on keskeytetty
  • LYK:n halli ei ole käytössä omaharjoitteluun
  • Kevään otteluita voi sopia ainostaaan 1.2.2021 alkaen Koripalloliiton ohjeiden mukaan
  • Aikuisjoukkueet (yli 20-v) eivät harjoittele ryhmässä myöskään ulkona
  • Juniorijoukkueiden ulko- ja etäharjoittelu jatkuu valmentajien antamien ohjeiden mukaan

ToPoLan tiedotteet MyClubissa

Yksilö ja terveys edellä, yhdessä vastuullisesti

Seuran järjestämään toimintaan ei pidä ketään yksilöä pakottaa tai painostaa. Valinnan tulee aina olla yksilön itsensä tai yksilöiden itsensä tekemä organisaation (seura) sijaan (katso Koripalloliiton ohje kohta 6). 

Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuu toimintaan omalla vastuullaan ja tämä on tuotava esille pelaajien lisäksi myös pelaajien huoltajille ennen toimintaan liittymistä. (katso Koripalloliiton ohje kohta 7). 

Seura suosittelee Koronavilkku-sovelluksen käyttöönottoa kaikille (katso Koripalloliiton tiedote). 

Seuran tapahtumiin osallistuminen

Henkilö ei saa osallistua seuran tapahtumiin mikäli

Altistumisen takia karanteenissa olevan henkilön oireeton lähipiiri voi osallistua seuran toimintaan normaalisti, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen, toisin kuin karanteeniin asetettu. (katso THL ohje / 'Miksi karateenissa olevan henkilön lähipiiriä ei aseteta karanteeniin'). Kuitenkin, mikäli syystä tai toisesta, kyseinen lähipiirissä oleva henkilö ei toimintaan halua osallistua, tätä päätöstä tulee kunniottaa, eikä ketään saa painostaa eikä pakottaa (katso Koripalloliton ohje kohta 6). 

Seuraa tai henkilöä, joka rikkoo viranomaisen määräämää eristämistä tai karanteenia tai karanteenista annettua ohjeistusta, voidaan rangaista kurinpitosääntöjen 4. kohdan 1. momentin mukaisesti. Seuraamuksesta päättää liiton kurinpitopäällikkö tai sääntö- ja kurinpitoyksikkö (kts. Koripalloliiton koronamanuaali kohta 2.5).

Tartunnan saaneen tai karanteeniin joutuneen informointivelvollisuus

Seuran henkilön tai hänen huoltajiensa tulee informoida välittömästi joukkueen valmentajia, joukkueenjohtajaa sekä ToPoLan koronavastaavaa, toiminnanjohtaja Toni Taipaletta (toni.taipale@topola.fi, 050 570-6055) seuraavissa tapauksissa:

  • Mikäli henkilöllä on todettu Covid-19 tartunta ja hän on osallistunut seuran tapahtumiin THL:n määrittämien taudin leviämisaikojen sisällä,
  • Mikäli henkilö on määrätty karanteeniin ja hän on estynyt osallistumaan ottelutapahtumaan ja syntyy mahdollisesti tilanne, että joukkue joutuu hakemaan ottelusiirtoa koronan perustella (katso seuraava kohta).

Kaikkien henkilöiden - seuran henkilöiden, heidän huoltajiensa, valmentajien, joukkueenjohtajien ja seuran toimihenkilöiden - tulee muistaa terveystietojen lähtökohtainen luottamuksellisuus ja sopia keskenään etukäteen mitä terveystietoja voidaan luovuttaa muille osapuolille, kuten muille pelaajille, vanhemmille tai valmentajille.