Hae Lauttasaaren yhteiskoulun yläkoulun korisluokalle

17.11.2020

Lauttasaaren yhteiskoulun (LYK) yläkoulussa toimii urheiluluokka, jonka oppilaat harrastavat tavoitteellisesti uintia tai koripalloa. Toteutuksen takana on Suomen Olympiakomitean hyväksymä virallinen huippu-urheiluakatemia, Urhea. Koripalloilijoiden lajiharjoittelun organisoi koripalloseura ToPoLa. Haku 7.luokalle on auki 15.12.2020 asti!

Lauttasaaren yhteiskoulun keskeinen sijainti metroradan varrella ja modernit liikuntatilat tarjoavat tavoitteellisen ja urheilijalähtöisen ympäristön yhdistää koulupäivän aikainen laji- ja ominaisuusharjoittelu koulunkäyntiin.

Koripalloa piloitoitiin urheiluluokan painopistelajina lukuvuonna 2019-2020 pienellä oppilasmäärällä. Lukukaudella 2020-2021 7U-urheiluluokalla aloitti 10 koripalloillijaa kolmesta eri pääkaupunkiseudun seurasta. Lukukaudelle 2021-2022 koripalloilijoille on varattu 12 seiskaluokan aloituspaikkaa .

Koulun liikuntaluokkien yleisvalmennuksesta vastaa kokenut liikunnanopettaja Kari ‘Kapa’ Grönroos. Koripallon lajivalmennuksesta vastaavat Niko Nyholm ja Juha-Pekka ‘J-P’ Sipponen. Molemmat ovat suorittaneet huippukoripallovalmentajatutkinnon (HKVT) ja heillä on korkein A-valmennuslisenssi. Molemmilla on myös monen vuoden kokemus juniori-SM-sarjajoukkueiden valmentamisesta, sekä tyttöjen että poikien puolella. Niko on lisäksi toiminut pitkään Suomen nuorisomaajoukkueiden valmennusryhmissä, viimeksi alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueessa.

“LYK:n korisluokalla yritämme erityisesti mahdollistaa urheilijan henkilökohtaista harjoittelua hänen seurajoukkueensa harjoitus- ja ottelukalenterin sisällä. Korisluokalla ei ole omaa ottelutoimintaa ja keskitymme harjoittelemaan niitä perustaitoja, joita seuravalmentajat ja pelaajat meiltä toivovat”, kuvaa korisluokan suunnittelussa alusta asti mukana ollut Nyholm korisluokan lajisisältöjen filosofiaa.

Korisluokka aamuharjoittelee kaksi kertaa viikossa kello 7:30-9:00 tai 8.30-10.00. Lisäksi viikon aikana on liikuntatunteja ja yleisvalmennusta niin, että työjärjestyksessä on vähintään 10 tuntia harjoittelua per viikko.

Lauttasaaren yhteiskoulu on perinteikäs vuonna 1945 perustettu yksityinen koulu, jolla on menestyksekäs historia erikoisryhmien järjestämisestä. Koulun uintiluokka ja koulun lukion kansainvälisen liiketoiminnan linja ovat laajalti tunnettuja ympäri Suomen.  Lauttasaaren väestökasvun ja Länsimetron myötä koulua ylläpitävä Lauttasaaren yhteiskoulun kannatusyhdistys ry:n johdolla on toteutettu useita laajennusinvestointeja. Loppuvuodesta 2019 LYK:n yhteyteen valmistuikin uimahallin ja vanhan liikuntahallin oheen uusi kolmeen lohkoon jaettava moderni liikuntahalli.

“LYK:ssä on aina ollut harrastusmyönteinen ilmapiiri, tämän muistan jo ajalta kun itse aikanaan kävin täällä yläkoulun ja lukion. Nykyään kun on vielä viimeisen päälle olevat liikuntatilat sekä oheisharjoitteluvälineet, kaikki koulun omissa tiloissa, niin aamuharjoittelusta saadaan rentoa mutta tehokasta. Tavoitteena onkin myös energisoiva startti koulupäivälle ja iltapäivän tai illan seuraharjoitteille”,  kuvailee kuluvaksi lukukaudeksi korisluokan valmentajaksi tullut Sipponen.

Jos sinua kiinnostaa hakea LYK:n korisluokalle, katso ohjeet alta:

Haku Helsingin kaupungin kouluissa 6. luokalla oleville

  • Täytä Wilmassa hakulomake, jolla haetaan Lauttasaaren yhteiskouluun. Kirjoita lisätietoihin hakevasi U-luokalle uimarina tai koripalloilijana.
  • Lisäksi täytä oleva Urhean hakulomake. Lomake tulee palauttaa Lauttasaaren yhteiskouluun viimeistään 15.12.2020 osoitteella Lauttasaaren yhteiskoulu, Isokaari 19, 00200 Helsinki tai skannattuna toimisto@lauttasaarenyhteiskoulu.fi.

Haku muille kuin Helsingin kaupungin kouluissa 6. luokalla oleville

Soveltuvuuskokeet

Urheiluluokalla pyrkiville järjestetään soveltuvuuskokeet ke 27.1.2021 (perusosa) ja pe 29.1.2021 (lajitesti), lisätietoa Urhean Soveltuvuuskoe 2021 sivuilta

Lisätietoa 

Lauttasaaren yhteiskoulun 7U-luokan koripalloilijat lukukaudella 2020-2021. Kuvassa vasemmalta oikealle: Noel Vuorela (ToPoLa), Sini Luukkonen (ToPoLa), Matias Hemdahl (Tapiolan Honka), Fiona Pääskysaari (Helsingin NMKY), valmentaja Niko Nyholm, Jesse Tukiainen (Tapiolan Honka), Kalle Laaksonen (ToPoLa), valmentaja Juha-Pekka Sipponen, Minea Marttinen (ToPoLa), Justus Takala (ToPoLa), Frida Pääskysaari (Helsingin NMKY), Miki Hovi (ToPoLa). 

Lauttasaaren yhteiskoulun 8U-luokan koripalloilijat lukukaudella 2020-2021. Kuvassa vasemmalta oikealle: Ella Vainio (ToPoLa), Diana Kallström (ToPoLa), yleisvalmennuksen vetäjä liikunnanopettaja Kari Grönroos, Matilda Johansson (ToPoLa), Pilvi Nyyssönen (ToPoLa).